Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şezătoarea „Dor de satul strămoşesc”, în Parohia Galşa

În Parohia Galşa, Protopopiatul Lipova, a avut loc sâmbătă, la iniţiativa Părintelui paroh Adorian-Lucian Trif, şezătoarea pusă sub denumirea „Dor de satul strămoșesc", care se încadrează în tematica Anul Omagial al Satului Românesc.

Şezătoarea „Dor de satul strămoşesc”, în Parohia Galşa
Comentează 0

Dorinţa preotului a fost de a aduce în mijlocul comunităţii parohiale tradiții și meșteșuguri uitate, rețete culinare vechi, povești cu iz de odinioară, dansul popular specific Galşei (Rara de la Galşa) și bucuria de a fi împreună și de a conștientiza importanța strămoșilor noștri reflectată în prezent, prin moștenirea spirituală pe care ne-au lăsat-o.

La acest eveniment sărbătoresc au participat invitaţi de onoare: preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, primarul comunei Șiria, Valentin Bot, profesori şi învăţători, reprezentanţi ai comunităţilor maghiare şi germane din localitate. Totul s-a desfăşurat într-un cadru redat autentic prin oamenii prezenți acolo și prin obiectele pline de povești, meşteşugite cu trudă și dragoste, împletite armonios și trainic dintr-un trecut fără de care nu am fi avut prezentul!

A fost o bucurie care nu-și găsește rostirea în cuvinte! „Iar dacă toate-or fi bune ş-om fi sănătoși, ne-om vedea și la anu'!”, a transmis preotul paroh.

Protos. Iustin Popovici

 

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide