Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

16 dintre cele mai bune unelte SEO gratuite pe care trebuie să le cunoască orice marketer sau agenție SEO

SEO a devenit esențial pentru poziționarea brandurilor și companiilor pe primele poziții în motoarele de căutare, cu scopul creșterii traficului pe site-ul acestora.

16 dintre cele mai bune unelte SEO gratuite pe care trebuie să le cunoască orice marketer sau agenție SEO
Comentează 0

În continuare, îți vom dezvălui 16 dintre cele mai bune unelte SEO pe care orice marketer sau agenție SEO trebuie să le știe pentru a crește traficul pe site.

1. Google Analytics

Este unealta indispensabilă pe care fiecare marketer și specialist SEO trebuie s-o cunoască. Cu ajutorul ei va putea efectua analize și observa performanța unui site, obține informații despre conversiile vizitelor precum și rapoarte de analiză tehnică (reclame, rețele sociale, conținut etc...).

2. Google Search Console

Una dintre cele mai bune extensii pe care ți le poate oferi Google. Îți permite, printre altele, să elimini adresele URL negative și backlink-urile de pe un site. În plus, oferă rapoarte detaliate despre analiza căutării, erorile de accesare cu crawlere și căutările referitoare la un anumit site.

3. Google Keyword Planner

Este unul dintre cele mai practice unelte SEO gratuite pentru găsirea cuvintelor cheie. Cuvintele cheie sunt un element esențial al SEO. Ele te ajută să-ți poziționezi mai bine pagina web, făcând ca algoritmii motoarelor de căutare să vadă conținutul unei pagini ca fiind relevant și de interes pentru utilizatori. Cu această unealtă poți găsi nu numai sugestii de cuvinte cheie, ci și informații despre frecvența cu care sunt căutate, dar și modificările în timp.

4. Google Trends

Cu Google Trends poți detecta ce tendințe de căutare au loc la nivel național și internațional. Această unealtă îți permite să vezi care sunt cele mai active căutări în funcție de zona geografică, listele de tendințe sau cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube.

5. Google Page Speed Insights

Unul dintre aspectele esențiale pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului este creșterea vitezei de încărcare, care va servi și la îmbunătățirea poziționării site-ului sau SEO. Această unealtă permite analizarea și optimizarea vitezei paginii site-ului sau blogului.

6. Google Mobile Friendly Test

Utilizatorii accesează internetul de pe telefoanele mobile din ce în ce mai des. Prin urmare, clienții tăi vor naviga și pe site-ul tău de pe acest dispozitiv. Această unealtă Google îți va permite să îți optimizezi site-ul, astfel încât experiența utilizatorilor să fie la fel de bună de pe orice dispozitiv.

7. Google My Business

Unul dintre cele mai utile unelte SEO gratuite. În profilul tău poți adăuga toate informațiile despre compania ta, care pot fi atractive pentru potențialii clienți. De asemenea, prin Google My Business, elimini distanța dintre tine și utilizatori, creând genul de dialog care atrage atenția algoritmilor motoarelor de căutare.

8. Google Business Review Link Generator De Whitespark

Este important ca potențialii clienți să te poată găsi cu ușurință online. De asemenea, este important ca atunci când au ceva de spus despre experiența lor legată de afacerea ta (mai ales dacă este ceva pozitiv), să aibă unde să spună. Cu ajutorul acestei unelte poți crea link-uri personalizate pe care să le trimiți clienților tăi pentru a-și scrie opiniile direct pe profilul tău Google.

9. Semrush

O unealtă SEO, model freemium, completă. Unele dintre funcțiile gratuite includ cercetarea cuvintelor cheie sau analiza concurenților tăi. Dacă în orice moment te hotărăști să investești mai mult în SEO, există și o opțiune plătită care face minuni. Până atunci, poți profita și de SEOquake, o extensie Chrome afiliată cu funcții complete.

10. Microsoft ISS SEO Toolkit

Această extensie îți permite să efectuezi analize detaliate pe pagina ta, să gestionezi fișierele robots.txt și să gestionezi indexurile și fișierele sitemap pentru a controla modul în care motoarele de căutare interacționează cu conținutul paginii tale.

11. Keywords Generator Ahrefs

Generatorul de cuvinte cheie Ahrefs oferă primele 100 de idei de cuvinte cheie pentru orice cuvânt cheie sau expresie de bază din baza ta de date. Afișează volumul estimat de căutare pentru fiecare sugestie.

12. Ubersuggest

O unealtă fantastică pentru găsirea cuvintelor cheie, deoarece îți oferă numărul de căutări pe cuvânt și pe regiune geografică și îți arată paginile cu cel mai înalt rang care conțin acele cuvinte cheie.

13. Answer The Public

Dacă vrei să știi ce caută oamenii, acesta este unealta perfectă. Answer the Public îți indică căutările legate de cuvintele cheie pe care le introduci. Astfel vei ști exact care sunt nevoile publicului tău și le vei putea satisface.

14. Screaming Frog

Acesta este unul dintre cele mai utilizate instrumente pentru a efectua audituri SEO. În versiunea gratuită, pot fi analizate până la 500 de URL-uri. Datorită Screaming Frog, vei putea elimina toate erorile SEO de pe pagina ta web într-un mod simplu. Și dacă vrei să mergi mai departe, poți paria oricând pe versiunea plătită, care îți permite să analizezi URL-uri nelimitate.

15. Serprobot

Trebuie neapărat să afli poziția site-ului tău în motoarele de căutare pentru a-ți controla strategia SEO. Tocmai asta îți oferă acest instrument. În acest fel, poți determina exact ce funcționează și ce trebuie îmbunătățit.

16. Outdated Content Finder

Așa cum spune și numele, Outdated Content Finder te ajută să găsești conținutul vechi de pe site. Atât de simplu, dar esențial. Pentru a oferi mereu conținut de calitate, acesta trebuie actualizat.

Dacă simți că încă nu ești pregătit pentru a folosi aceste unelte gratuite pentru a-ți îmbunătăți poziționarea organică în motoarele de căutare, îți recomandăm să apelezi la o agenție de marketing digital care îți poate oferi servicii SEO profesionale.

Astfel, datorită serviciilor SEO profesionale, vei reuși să crești cu mai mare ușurință vizibilitatea afacerii tale în motoarele de căutare. Succes!


Scrie un comentariu

trimite