Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

11.00: Se votează MOȚIUNEA depusă de PSD împotriva propriului guvern. Cine pleacă?

Ziua Z a sosit. Astăzi este votată moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva propriului guvern. De rezultatul votului depinde cine rămâne și cine pleacă. Liviu Dragnea sau Sorin Grindeanu? Bătălia dintre cele două tabere se dă doar la câteva voturi.

11.00: Se votează MOȚIUNEA depusă de PSD împotriva propriului guvern. Cine pleacă?
Comentează 0

Moţiunea iniţiată de către PSD şi ALDE împotriva guvernului Grindeanu va fi dezbătută şi supusă votului, miercuri, de la ora 11, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. Pentru prima dată după 1989, un guvern trebuie să treacă testul unei moţiuni depuse de formaţiunile care l-au susţinut la învestire, însă rezultatul este incert în condiţiile în care partidele de opoziţie nu sunt dispuse să-i ajute pe social-democraţi să-şi dărâme propriul guvern, iar numărul susţinătorilor lui Grindeanu din rândul parlamentarilor PSD este greu de evaluat.

Premierul Sorin Grindeanu se află în situţia inedită în care se va prezenta în faţa Parlamentului pentru testul votului de încredere cu o bancă ministerială aproape goală, întrucât aproape toți miniștri au demisionat. Singurul care i-a rămas alături din echipa iniţială este ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, la care se adaugă Victor Ponta, numit secretar general al Guvernului în locul lui Mihai Busuioc.

Teoretic, PSD și ALDE au cu 14 voturi mai mult decât minimul necesar pentru a trece moțiunea de cenzura Practic, sunt mai mulți parlamentari PSD și ALDE care nu vor vota pentru căderea Guvernului Grindeanu Guvernul Grindeanu va fi demis dacă PSD și ALDE strâng, cel puțin, 233 de voturi De rezultatul votului de astăzi depind carierele politice ale lui Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite