Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

100 de ani de la Tratatul de la Trianon vor fi celebrați la Arad printr-o manifestare științifică sub înaltul patronaj al Academiei Române

Aradul, capitala politică a Marii Uniri, continuă să sărbătorească Centenarul. Primarul Călin Bibarț a anunțat, astăzi, că Aradul va găzdui anul viitor o manifestare științifică dedicată împlinirii 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

100 de ani de la Tratatul de la Trianon vor fi celebrați la Arad printr-o manifestare științifică sub înaltul patronaj al Academiei Române
Comentează 1

Tratatul de la Trianon, semnat pe 4 iunie 1920 între Puterile Antantei și Ungaria, consființește Unirea Transilvaniei cu România, stabilind actuala frontieră dintre cele două țări. Deși pentru anumiți extremiști maghiari 4 iunie este o zi de doliu, pentru români este un prilej de sărbătoare.

„Am început anul trecut seria evenimentelor dedicate Marii Uniri. După cum știți, pe lângă partea festivă au avut loc și multe conferințe științifice. Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, eveniment pe care dorim să îl marcăm. Astfel, în 3-6 iunie 2020 vom organiza o conferință științifică la Arad, sub înaltul patronaj al Academiei Române”, a declarat primarul Călin Bibarț.

În altă ordine de idei, acesta a vorbit și despre câteva priorități ale Primăriei în anul care vine. Asta, în condițiile în care proiectele începute vor continua. „Marile proiecte merg mai departe. Ducem în continuare bătălia pentru a câștiga cât mai multe locuri de parcare și să debirocratizăm tot ceea ce ține de relația cu cetățenii. Sperăm să reușim să îmbunătățin on-line-ul, pentru ca cel puțin o parte din proceduri să fie on-line”, a mai spus Bibarț.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite