Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

100 de ani de credinţă penticostală românească marcaţi la Micherechi (Mehkerek), Ungaria

100 de ani de credinţă penticostală românească marcaţi la Micherechi (Mehkerek), Ungaria
Comentează 0

În data de 17 septembrie 2022, Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, a asistat la manifestările care au marcat la Micherechi (Mehkerek), localitate majoritar românească, în Ungaria, împlinirea a o sută de ani de la înfiinţarea Bisericii Penticostale din România. 

Inițiativa a aparținut Bisericii Penticostale “Betel” din Micherechi, condusă de Ilie Puha, idee sprijinită de către Primăria Micherechi, condusă de primarul Margareta Tat.

Cu această ocazie, alături de serviciul religios, a avut loc un concert susţinut de o orchestra ad-hoc, formată din peste 50 de muzicieni şi credincioşi penticostali români, sosiţi la Micherechi din România, Ungaria şi chiar Ucraina.

La manifestare a asistat Gheorghe Cozma, preşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU), alţi oficiali, , reprezentanți ai primăriei locale, lideri și reprezentanți ai altor culte religioase din localitate, ş.a. 

Consulul general român a salutat pe cei prezenți, mulțumind organizatorilor pentru contribuția la menținerea identității românești în această localitate din Ungaria. Florin Vasiloni a adresat tinerilor prezenți la manifestare invitația de a accesa burse de studii în România.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite