Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

  60 DE ANI DE LA ABSOLVIREA LICEULUI MOISE NICOARĂ

  60 DE ANI DE LA ABSOLVIREA LICEULUI MOISE NICOARĂ
Comentează 0

A 5-a carte a profesorului de la Sebiş Octavian Ana se înscrie în ceea ce autorul s-a gândit sub ,,titulatura” generică de Restituiri, fie că este vorba de ,,Poeţi de pe Crişul Alb”,  ,,Repere de excelenţă” , ,,Şcoala din Sebiş-Jubileu”, ,,Am fost colegi”.

    Structurată pe mai multe capitole cartea este destinată foştilor profesori de la Liceul ,,Moise Nicoară” din Arad şi prin excelenţă foştilor colegi de liceu, promoţia 1953-1956. Cartea nu este o retrospectivă a vieţii de elev, ci se vrea şi o mărturisire de suflet, pentru ceea ce au fost şi au devenit foştii elevi ai renumitului licen ,,Moise Nicoară” din Arad.

    Autorul se întreabă, evident rhetoric, cum s-ar fi ,,relaţionat” colegii săi, dacă ar fi ştiut că peste vreme unii vor deveni academicieni, scriitori,critici de notorietate, poeţi, medici renumiţi, rectori, decani de facultăţi, profesori,ingineri ş.a.

    ,,Am certitudinea - spune autorul - că la inegalabil de frumoasă vârstă a adolescenţei, nimic nu ar fi putut să tulbure ,,ţesătura lăuntrică a purităţii colegialităţii noastre”.

                                    ERAM CA ŞI FRAŢII ! “

    Festivitățile prilejuite cu ocazia absolvirii vor avea loc în Sala festivă a liceului Moise Nicoară în data de 25.06 ora 10,00.

C. P.

 

 

 

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite