Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Provocare lansată de Gheorghe Falcă pentru premierul Ciolacu: în 2024 să pornească un mare proiect de investiții la Arad

Conferința de presă tradițională la final de an susținută de liderii PNL Arad a avut și un mesaj din partea președintelui Gheorghe Falcă legat de buget. Acesta a mulțumit în numele tuturor pentru colaborarea din 2023 și a vorbit despre o provocare comună la care trebuie să facă față politicienii și jurnaliștii, știrile false – fake news.

Provocare lansată de Gheorghe Falcă pentru premierul Ciolacu: în 2024 să pornească un mare proiect de investiții la Arad
Comentează 1

În legătură cu bugetul, europarlamentarul Gheorghe Falcă a remarcat în primul rând scandalul făcut de unii parlamentari, care aruncă o umbră asupra întregului Parlament. Acesta a vorbit despre regulile foarte stricte care funcționează în Parlamentul European, pentru un climat de dezbatere civilizat. Gheorghe Falcă a apreciat că toată construcția bugetară este „optimistă”, bazată pe o creștere economică de 3,5% care nu a fost atinsă nici în 2023. În schimb, acesta a acuzat faptul că prin noul buget „administrațiile locale pierd mulți bani” din cauza faptului că, din impozitul global pe venit, „la nivel local rămân doar impozitele pe salarii, celelalte trec la bugetul de stat”. Ar rezulta astfel o scădere de la 45 miliarde la 33 de lei pentru administrația locală, bani mai puțini decât în 2023.

„Am trecut prin momente similare în 2017, când veniturile administrației au fost diminuate”, a spus liderul PNL.

Acesta a lansat o provocare la adresa premierului Ciolacu: în 2024 să pornească un mare proiect de investiții la Arad, altul decât cele începute în timpul în care PNL a avut conducerea Guvernului!

La final, președintele PNL Arad Gheorghe Falcă a mulțumit jurnaliștilor pentru colaborarea din anul acesta și le-a urat succes în noul an care se anunță intens atât pentru politicieni cât și pentru jurnaliști.

Foto: Mădălina Politic

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite