Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Administrațiile locale au primit bani pentru a încheia anul onorabil”

Echipa de conducere a PNL Arad a venit, astăzi, în fața presei pentru a face un scurt bilanț al anului 2019 și pentru a prezenta câteva dintre obiectivele anului viitor. Conferința de presă a început însă într-un mod inedit, dar specific acestei perioade din an, liberalii fiind vizitați de colindători de la Petriș, conduși de primarul Irina Onescu.

Gheorghe Falcă: „Administrațiile locale au primit bani pentru a încheia anul onorabil”
Comentează 2

Dacă în ceea ce privește rezultatele obținute anul acesta lucrurile sunt clare, PNL câștigând în județ atât alegerile europarlamentare, reușind să trimită la Bruxelles un europarlamentar, cât și alegerile prezidențiale, unde în turul al doilea au pierdut doar la Hălmagiu, în ceea ce privește țintele propuse la localele și parlamentarele de anul viitor acestea sunt: câștigarea alegerilor pentru funcția de primar în municipiu și un post de viceprimar, câștigarea șefiei Consiliului Județean și un post de vicepreședinte și câștigarea a 64 de primării din județ din totalul de 78, iar la parlamentare, PNL Arad își propune să obțină un senator și trei deputați.

Până să prezinte planurile de viitor, europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, a ținut să vorbească despre sprijinul pe care Guvernul îl acordă administrațiilor locale. „Până aseară târziu s-a lucrat la rectificarea de buget. Administrațiile locale au primit bani pentru a închide anul onorabil. Se dovedește astfel că PSD nu a avut grijă nici de administrațiile PSD, darmite de ceilalți”, a declarat Gheorghe Falcă.

„O soluție optimă”

În ceea ce privește bugetul de anul viitor, președintele PNL Arad susține că Guvernul Orban a ales soluția optimă, pentru ca acesta să fie adoptat încă din 2019. Va fi adoptat prin asumare, dar proiectul va fi trimis în Parlament pentru amendamente, astfel încât varianta finală va avea și o serie de propuneri făcute de parlamentari. „Banii pentru Educație, pentru Sănătate și pentru Investiții vor fi mult mai mulți”, a ținut să precizeze Gheorghe Falcă.

La rândul său, Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL Arad, susține că partidul a avut un an greu, cu două rânduri de alegeri, iar acum se pregătește de alegerile locale și parlamentare de la anul. „Am reușit să obținem un europarlamentar, ceea ce este important pentru județul nostru. A fost o muncă grea, o campanie pe care am dus-o între oameni și cred că rezultatele n-au fost o surpriză pentru dumneavoastră”, a spus Cionca.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite