Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mămicile au depus la autorități ”20 de povești de groază” trăite în Spitalul Județean

Câteva mămici au înaintat autorităților un dosar cu ”20 de povești de groază” scrise după ce au trecut prin secțiile pediatrice ale Spitalului Județean. Conducerea Consiliului Județean (CJ) Arad a anunțat că ar putea angaja management privat la spital.

Mămicile au depus la autorități ”20 de povești de groază” trăite în Spitalul Județean
Comentează 0

Luni dimineață, aproximativ zece mămici au mers în audiență la președintele CJ Arad, Iustin Cionca, căruia i-au înaintat o petiție semnată de zeci de părinți și un dosar cu ”20 de povești de groază” despre cum le-au fost tratați copiii în spital.

Cea care a declanșat acțiunea de protest față de condițiile din spital, Cristina Rusu, a declarat că aceleași documente au fost depuse și la Direcția de Sănătate Publică.

”Am cerut decongestionarea secțiilor pediatrice, efectuarea la timp de analize copiilor, scurtarea timpului de așteptare pentru tratament, suplimentarea personalului, dar și demisia șefei Secţiei de Boli Infecţioase Copii, pe care o considerăm direct responsabilă pentru tot ce se întâmplă în ultimii ani aici. Am depus un dosar cu 20 de povești de groază ale mămicilor care au trecut cu copiii prin această secție, semnate, documentate, inclusiv cu poze”, a declarat tânăra mămică.

Aceasta a spus că după discuțiile cu șeful CJ Arad este ”foarte optimistă” că vor fi rezolvate o mare parte din probleme.

Șeful Serviciului management spitale din cadrul CJ Arad, Mihai Șeran, a declarat că ”toate problemele au fost consemnate într-o adresă primită de la mămici”.

”Informațiile vor fi puse la dispoziția comisiilor care efectuează verificări. Această anchetă se va extinde și va avea în vedere toate reclamațiile depuse de către mămici”, a mai spus Șeran.

Pe de altă parte, SCJU Arad a rămas fără director, după ce mandatul managerului interimar, Corina Crișan, a expirat. Surse din cadrul CJ Arad afirmă că nimeni din spital nu și-a exprimat intenția de a prelua conducerea până la organizarea unui concurs.

”În acest moment căutăm o altă soluție pentru spital. Conducerea Consiliului Județean cântărește mai multe variante, inclusiv aceea a unui management privat la spital”, a declarat directorul executiv al Direcției de comunicare și strategii din cadrul CJ Arad, Andrei Ando.

UPDATE: Poziția de director al spitalului a fost preluată cu titlu interimar de către Carmen Lucuța.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Protest al unor părinți în fața Spitalului Județean, nemulțumiți de condiții și de felul în care sunt tratați copiii

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite