Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două delegații din Provincia Hainan (Republica Populară Chineză) au fost primite astăzi de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca

Două delegații din Provincia Hainan (Republica Populară Chineză) au fost primite astăzi de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca
Comentează 0

Delegația politică a fost condusă de Miao Yanhong și a discutat crearea unui grup de lucru care să pregătească pentru anul viitor programul prin care Aradul să fie promovat în Hainan, iar Hainanul în Arad, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înfrățirea celor două. Programul va avea în vederea promovarea oportunităților de investiții, deschiderea de noi piețe de desfacere, colaborări în domeniul culturii, educației, sănătății publice și sportului, a declarat Iustin Cionca.

Delegația de afaceri din Hainan a discutat cu președintele Consiliului Județean și cu reprezentanții mediului de afaceri din Arad despre facilități fiscale și oportunitățile de investiții. Hainan a pregătit o strategie de dezvoltare extrem de ambițioasă, care transformă întreaga insulă cu 10 milioane de locuitori într-o zonă liberă, care va intra în concurență cu Singapore și Hong-Kong. Cum una dintre diviziile economice de la nivelul guvernului provincial se ocupă cu facilitarea investițiilor chineze în străinătate, subiectul a devenit interesant și pentru Arad, județ care ocupă o poziție geo-strategică privilegiată în Europa de Est, la confluența autostrăzilor și a rețelei feroviare internaționale.

Cu această ocazie, astăzi, la Consiliul Județean Arad s-a organizat Simpozionul de Comerț Internațional Hainan-Arad.

„Ca președinte al Consiliului Județean am muncit împreună cu echipa de la Consiliu și cu experți din Provincia Hainan pentru revitalizarea acestei înfrățiri. Apreciez în mod deosebit sprijinul pe care cei din Hainan ni l-au oferit în pandemia Covid 19, atunci când ne-am convins că dincolo de o relație conceptuală, între noi există o prietenie adevărată și nu doar la nivelul conducerii administrative, ci și instituțional, și în unele situații chiar personal. Este adevărat, diferența de dimensiune dintre Hainan și Arad este foarte mare, și ca suprafață, și ca populație, și ca performanță economică. În Europa Centrală și de Est comunitățile sunt mai mici, o provincie chineză mică are dimensiunea unui stat european mediu și cele mai multe provincii chinezești sunt mai mari decât țara noastră, România. Dar ce ne-a interesat pe noi, la Arad, în primul rând, a fost să învățăm din experiența chineză, din modul de organizare a activităților curente, din respectul față de bătrâni, față de cetățeni, și nu în ultimul rând din grija față de viitorul copiilor”, a declarat Iustin Cionca.

La întâlnirea de astăzi a participat și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici. „Este o mare plăcere să vă întâlnesc astăzi și să discutăm despre oportunitățile de colaborare între județul Arad și provincia Hainan din China. Relația activă pe care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a dezvoltat-o cu reprezentanții economici din China este o realitate. Colaborarea cu Consiliul Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional și alte organizații relevante demonstrează angajamentul nostru pentru creșterea relațiilor comerciale și investițiilor reciproce.

Județul Arad are un potențial economic extraordinar, cu 28.000 de firme în funcțiune, inclusiv 41 cu participare chineză la capitalul subscris. Sectoarele noastre cheie, precum industria auto, alimentară, textilă, mobilă, feroviară și comerțul, oferă oportunități ample pentru investitori străini. Suntem dedicați atragerii investițiilor de tip greenfield, având în vedere parcurile industriale și infrastructura modernizată pe care le oferim.

Încurajăm investitorii să exploreze potențialul județului Arad, care se evidențiază și prin cele trei terminale modale, reprezentând un hub strategic în regiune. Infrastructura rutieră și feroviară modernizată, precum și aeroportul, sunt doar câteva din avantajele pe care le oferim.

Împreună, putem construi parteneriate solide și durabile, care să aducă beneficii reciproc avantajoase pentru ambele părți. Vă invităm să descoperiți oportunitățile de afaceri din județul Arad și să fim parteneri în dezvoltarea unui viitor economic prosper”, a declarat Gheorghe Seculici.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite