Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Protest al unor părinți în fața Spitalului Județean, nemulțumiți de condiții și de felul în care sunt tratați copiii

Aproximativ 30 de părinţi s-au adunat, marţi după-amiază, în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad în semn de protest faţă de cum au fost trataţi copiii lor internaţi, acţiunea având loc la îndemnul lansat pe Facebook de o tânără care şi-a prezentat experienţa de zilele trecute, scrie News.ro.

FOTO | Protest al unor părinți în fața Spitalului Județean, nemulțumiți de condiții și de felul în care sunt tratați copiii
Comentează 0

Cei aproximativ 30 de părinţi s-au adunat pe un trotuar din faţa SCJU Arad la ora 17,30 şi au stat de vobă cu jurnaliştii, povestindu-le experienţele neplăcute pe care le-au avut în acest spital la care au ajuns cu copiii.

Participanţii au spus că este o formă de protest faţă de ”atitudinea nepăsătoare” a cadrelor medicale şi faţă de condiţii, mai ales cele din Secţia de Boli Infecţioase Copii.

Acţiunea a avut loc după ce Cristina Rusu, mamă a unei fete de patru ani şi jumătate, a povestit într-o scrisoare deschisă experienţa de la această secţie unde a ajuns la finele săptămânii trecute.

Femeia a reclamat că, deşi fata a ajuns la spital foarte slăbită şi deshidratată, personalul medical nu i-a dat atenţie, chiar dacă angajaţii ”stăteau la poveşti, suc şi prăjituri”.

Abia după insistenţele mamei medicul de gardă ar fi decis să-i pună o perfuzie copilei.

”M-au descurajat de la început, parcă dorind să îmi iau copilul şi să plec acasă. Mi-au spus că sunt şanse mari ca fata mea să plece din spital cu alte boli”, a declarat, marţi, la protest, Cristina Rusu.

Ea a povestit că în salonul ”de nici şase metri pătraţi” erau două paturi, în care erau internaţi patru copii, fiecare însoţit de mamă.

”Am fost opt persoane într-un spaţiu care nu se poate numi salon de spital. Pe secţie era o singură asistentă, care nici nu avea timp să se ocupe de copii. Practic, fiecare copil bolnav era pe cont propriu. Toate mamele care aveau copii pe secţie au fost revoltate. Nu primeau tratament la timp, nu le băga nimeni în seamă”, a povestit arădeanca.

Ea a numit spitalul ”un lagăr de exterminare”, din care a fost nevoită să îşi retragă copilul bolnav de enteroviroză pe propria răspundere, alegând un tratament în regim privat.

”Nu pot accepta că trăiesc într-un oraş mare şi să nu beneficiez de sistemul medical de stat. Fetiţa mea a ajuns la spital ca o legumă, dar mi s-a spus că nu mi se face nicio investigaţie medicală până luni, când vine medic, şi că am noroc dacă atunci va fi văzută de vreun doctor. Nu a primit nici antitermic pe motiv că nu înghite pastile la patru ani şi jumătate”, a adăugat Cristina Rusu.

O altă mămică a spus că şi-a retras imediat copilul după ce i s-a administrat un antibiotic farte puternic ”care nu îl ajuta decât să nu se îmbolnăvească de bacteriile din spital”.

Irina Feher, o altă tânără prezentă la protest, a povestit că vineri a ajuns la spital cu băieţelul de nouă ani şi că medicii pediatri i-au spus că este suspect de menigită.

”I s-a făcut puncţia lombară şi a primit tratament de specialitate pentru meningită. Copilul meu a fost lăsat singur în salon, părăsit, deşi nu avea voie să se mişte după puncţie. Mi s-a interzis categoric să rămân în spital cu copilul, deşi are doar nouă ani, ceea ce este ilegal. L-am luat din spital pe propria răspundere, a doua zi, l-am dus la Timişoara şi s-a infirmat meningita. Avea o simplă viroză. Noroc cu o altă mamă care m-a sunat noaptea şi a spus să-mi iau urgent copilul de acolo că nu e bine îngrijit”, a povestit femeia.

Alţi părinţi au relatat cazuri asemănătoare, povestind despre condiţiile necorespunzătoare şi aglomeraţia din saloane.

”În weekend-ul trecut au fost trei copii într-un pat, ceea este de neconceput. Mi-am luat imediat copilul acasă şi am mers la un spital privat”, a spus un tată.

CITEȘTE PE NEWS.RO CARE E POZIȚIA CONDUCERII SPITALULUI

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite