Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liviu Dragnea, primele declaraţii după protest: Iohannis, autorul moral al violenţelor de azi-noapte

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au susţinut o conferinţă de presă după şedinţa PSD. Dragnea a declarat că respectă dreptul cetăţenilor pentru a protesta, dar protestele sunt rodul unei maşinării de dezinformmare, şi adăugat că în opinia sa, Klaus Iohannis este autorul moral al violenţelor de azi noapte. Acesta a adăugat

Liviu Dragnea, primele declaraţii după protest: Iohannis, autorul moral al violenţelor de azi-noapte
Comentează 0

Realitatea.net va transmite live-text declaraţiile acestora.

Liviu Dragnea:


"Am discutat impreuna, cu toti colegii din tara, despre situaţia actuala. PSD este un partid care a castigat alegerile in md corect, prin vot masiv. Guvernul si partidele care il sustin sunt determinate sa exercitam puterea executiva si legislativa, in mod constitutional, si credem ca orice mod destabilizare nu este benefică. A fost si un vot de incredere, s-a reconfirmat increderea pentru acest Guvern. As vrea sa va spun cateva lucruri despre aceasta campanie de minciuna si dezinformare. Eu aşa ceva nu am mai văziut de la Revoluţie. In ce priveste cetatenii care manifesteaza, avem tot respectul pentru dumnealor. E dreptul la opinie care e constitutional si sfant. E un drept castigat la Revolutie si care trebuie respectat. Situatia de azi noapte nu cred ca e situatia pe care si-au dorit-o cei care au iesit din dorinta de a protesta, de a-si exprima opiniile. Rugamintea noastra foarte ferma e sa se delimiteze de aceste grupari care au vrut sa confiste acest protest, care au vrut ca protestul sa degenereze in violente. Nu stiu in mintea bolnava a cui s-a nascut acest plan. Si eu daca nu ma uitam pe ce a adoptat Guvernul, as fi iesit in stradă(...)".

Despre protest, Dragnea a mai adăugat: 

"Eu sper ca MAI si Parchetul sa afle cine a platit insitigatorii de ieri seară.(...) Preşedintele Iohannis este autorul moral al violenţelor de azi noapte. Sunt lucruri care nu se stiu: seful dispozitivului de la Jandarmeriei s-a aplicat o taietura la picior. Va fi acolo si in seara asta, chiar daca va fi in carje. Am vazut si declaratiile minsitrului de Interne, referitor la informarile de la SRI. Am vorbit cu avocaţii mei: aceasta ordonanta nu opreşte procesul meu.(...)Stiti ca v-am spus ca vom vorbi despre adevaratii penali ai Romaniei: procurorul Lucian Papici( n.r. procurorul DNA care a instrumentat dosarul Referendumul).  Alta dezinformare: am auzit de la un domn cu batistuta, ca este o informatie certa ca noi vrem să comasam DNA cu DIICOT.  Ii reamintim ca doamna Raluca Pruna avea acest proiect. Cert este ca doamna Pruna participa la proteste, sper ca nu are vreo legătura si cu huliganii. Noi nu avem aceasta intenţie. Mie mi s-ar parea o prostie ca 2 institutii care functioneza bine sa fie comasate. L-am vazut pe procurorul general ca nu a fost consultat, nu avem aceasta intentie. Arunca unul la o televiziune aceasta minciuna si toata lumea isi da cu pararea despre ceva ce nu exista. Am mai vazut iar pe un site o analiza din surse 100% sigure care arata planul guvernului si PSD de a pune mana pe justitie, cu schimbarea procurorului general, Kovesi, cu modificarea legislatiei. Oameni buni, nu am nimic impotriva celor care protesteaza. Dorinta mea e sa fim informati. Aceasta masinarie de manipulare si dezinformare care nici macar nu stiu daca isi are toate originile la noi in tara nu ne poate duce la lucruri bune. In ce priveste unele incitari ale unor asa zisi jurnalisti - un domn care incita aseara sa vina la mine acasa, un al domn ziarist folosea experesii foarte placute - "haideti sa-i belim".(....)Si eu am ieşit in strada când eram mai mic. Nu am SPP, sunt doar eu cu soferul. Eu nu ma mai sperii de astea, amenintari cu moartea... Ieri, la 6, am avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, am stat două ore.(...) Nu am de gând să scoatem un milion de oameni in strada, ar fi o luptă intre români, dar i-am rugat pe colegi sa strange semnaturi pentru ce vor sa susţină. Am văzut ca preşedintele Iohannis vrea să organizeze consultări săptamana viitoare. Nu ar putea sa renunte la un weekend, măcar o dată în viaţă?". 

Sorin Grindeanu:

"Noi avem un program de guvernare, avem 41 de masuri pe care trebuie sa le etapizam. Acum mai avem 12 masuri pe care trebuie să le indeplinim. Era foarte important sa facem un raport pe care sa il prezentam CexN al PSD, pentru că este partidul care susţine Guvernul, care m-a susţinut pe mine în funcţia de premier.Salariul minim a crescut la 1450 lei"Sorin Grindeanu a prezentat apoi, măsurile luate.

Dragnea a revenit cu precizări: "Am inteles ca s-a spus ca am injurat cand am intrat in sala. Eu nu am spus niciodata asa ceva.. Puteti sa va uitati la Realitatea, acolo se vede ca am intrebat despre petarde. Vreau să ma refer la ce am spus in campania electorala, privind legea rasăpunderii magistratilor".

Grindeanu, despre OUG:

In ultima perioada, eu impreuna cu colegii mei, am avut un program incarcat. In jurul orei 8 seara am primit avizul de la CSAT. Nu am incalcat legea. 

Cand am inceput sa lucram la buget, unele sedinte se terminau la ore tarzii in noapte. In jurul orei 8 seara am primit avizul de la CSAT la guvern. Sunt lucruri care se pot dovedi. Nu in miez de noapte, de unde si pana unde. Sedinta s-a terminat in jur de 9 si ceva cand au coborat la conferinta de presa cei doi colegi ai mei. Caracterul de urgenţă, detaliez un pic. Eu i-am cerut ministrului Justitiei sa vina cu o pozitie clara in fata guvernului, rapida, pentru ca lumea iesea in strada pentru ceva ce eu nu am facut Nu s-a discutat niciodata de amnistie Eu juridic nu am auzit de termenul asta inventat, amnistie mascata Gratierea, sa fim clari, in prim forma ridicata pe site-ul MJ, si care nu mai e cea trimisa ca proiect de lege, erau exlcuse faptele ce tin de coruptie. Acum e si mai restrictiva legea. Cine a spus ca nu se recupereaza prejudiciile? Am trecut cat se poate de clar, recuperarea prejudiciilor A venit ministrul justitiei tocmai pentru a detensiona situatia cu aceasta propunre care a indeplinit toate procedurile, a fost si in dezbatere publica Eu nu am imunitate, nu am incalcat legea cu nimic.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite