Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Jumătate de Mall- Pilu- Jumătate de meci, UTA- o întreagă  mulțumire

Jumătate de Mall- Pilu- Jumătate de meci, UTA- o întreagă  mulțumire
Comentează 0

 

 

Acest sfârșit de săptămână a fost pentru mine un întreg decor de evenimente.

Cei care au citit sau au urmărit reportajele realizate de mine pe rețele de socializare, au putut afla că una dintre cele mai vârstă femei din județul nostru, mamă IȚĂ sau tușa IȚĂ, sora tatălui mei din comuna Pilu ,a împlinit, anul acesta,  pe 8 ianuarie , 94 de ani.

Împăcată cu atâtea împliniri și cu viața ei simplă, mătușa și-a luat adio de la viață, vineri, 2 februarie.

Fiind unul dintre îndrăgiții ei nepoți, nu puteam lipsi de la funerariile înmormântării ei.

Coincidența , neplăcută doar pentru mine , a făcut ca întreaga ceremonie să se desfășoare în acelasi timp în care UTA juca la Cluj  cu Universitatea.

Asta e, mi-am zis eu , mi-am pus telefonul pe vibrație, l-am mascat  cât am putut în buzunar și…cu mâinile palmă peste palmă am aplecat capul, rugându-mă în același timp și pentru ca tușea IȚĂ să fie primită în Rai, ceea ce nu era o problemă, Dumnezeu știind că mătușă-mea a fost un exemplu în credința ei, dar rugându-mă în același timp și pentru UTA .

Meciul începuse chiar în momentul pornirii convoiului funerar de la Capelă până la celălalt cimitir al comunei, aflat la capătul opus al Pilului.

După numai 6 minute, telefonul îmi trimite primul mesaj de la Flashscore . Discret ,îmi scot telefonul și tinându-l mascat în palmă citesc…..U Cluj – UTA 1-0.

În acel moment,închid definitiv mobilul, soarele nu mai era atât de cald, vântul bătea mai tare și, de necaz, de rușine și de teama unui scor cotropitor, îmi pun gluga pe cap.

Cu capul în pământ , uitându-mă în jur , nu vedeam nimic, nici casele de pe ulița pe care copil fiind, le cutreieram cu alți prieteni în vacanțele petrecute mai mereu aici, eram în transă.

Preotul oprea convoiul, precum tradiția, la fiecare colț…. nu auzeam nimic , am făcut o ocolire pentru a ajunge și în fața bisericii, unde am văzut o clădire veche, în stare de degradare.

Aici  se întâmpă minunea. Cantorul comunei, un mare împătimit al UTA-ei, părăsește anturajul preotului și vine glonț la mine.

  • Nelu, 2-0.
  • Au mai dat un gol clujenii?,  replic eu
  • Nuuuu, îmi zice celălalt Nelu, pentru că tot Nelu îl chema, e 2-0 pentru UTA!

 

Fără să mai țin seama de nimeni, scot și eu teleonul și văd atunci că golul gazdelor a fost anulat, iar Omondi și Lukassen probabil in ” dialog” divin cu tușea IȚĂ i-au satisfăcut dorința ca la înmormăntarea ei , să fie măcar și cinevabucuros.

 

Deodată am văzut și o jumătate de biserică ce va lua locul celei vechi, am distins fiecare casă, ba mai mult , chiar și unele porecle ale celor care au locuit acolo , a lu Mănaie, Ciosu, Sînea, a lu Ciumpilă, a vechiului și probabil noului primar. Am devenit dintr-o dată o veche enciclopedie , parcă scoasă din arhivele primăriei Pilu.

Revenind la realitate , mă rugam în gând ca protocolul lăsării în groapă, la cimitir, să fie simplificat de tânărul preot al comunei și imediat ce acest lucru s-a întâmplat m-am strecurat discret la mașină și fuga la casa unui nepot .

Aici, mi s-a pus la dispoziție o cameră cu televizor, Ioana , gazda , mi-a dat caloriferul mai ” pe cald” și ….am văzut jumătatea de meci în întregime. Era deja 2-1 și oarecum nu simțeam jumătatea de căldură pusă în plus de Ioana.

Restul cunoașteți și dumneavoastră.

Jumătatea de Mall a învins echipa celei de-a doua capitale a României.

Orașul cu ” jumătate de Mall” are patru ieșiri la autostradă.

Orașul cu ” jumătate de Mall” are unul dintre cele mai cochete stadioane din țară

Orașulcu ” jumătate de Mall” are de mult timp o echipă în Superliga României, singura din vestul țării.

” UTA” este cunoscută de generații întregi ca ”Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și are doar ” o jumătate” de de Mall”

Poate asta a vrut să sublinieze Mircea Rednic.

Mie nu-mi este rușine pentru ceea ce are Aradul.

Mie îmi este rușine de acest ” război” dintre ”sclavi”, o tabără de ”sclavi” ai actualei conduceri a clubului și o tabără de ”sclavi” ai celor care ponegresc conducerea clubului.

Cei ce folosesc cuvântul ” scalvi” în postările lor sunt la fel de ”scalvi” ca și cei numiți de ei.

De ce nu suntem uniți în susținerea necondiționată a UTA-ei ?

NECONDIȚIONAT înseamnă fără nicio condiție.

 

Iubind-o pe Bătrâna Doamnă doar cu jumătate de măsură, înseamnă că Rednic are dreptate,Aradul este orașul jumătăților.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite