Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coşmarul a devenit realitate: Simona Halep a dispărut din clasamentul WTA

Începând de astăzi, Simona Halep a dispărut din top, potrivit clasamaentului oficial al WTA. Practic, s-au dus și ultimele puncte, 70, care erau trecute în dreptul româncei. Ceea ce înseamnă că „Simo“ nu mai figurează între primele 1.000 de jucătoare ale lumii, scrie adevarul.ro.

Coşmarul a devenit realitate: Simona Halep a dispărut din clasamentul WTA
Comentează 0

Așadar, după 16 ani de prezență neîntreruptă în clasamentul mondial al tenisului feminin, Simona a fost „ștearsă“ din această ierarhie.

În momentul în care va afla verdictul în cazul ei de dopaj și va realiza când poate reveni pe teren, Simona trebuie să se bazeze pe wild-card-uri (n.r. – invitații de la organizatori) pentru a putea juca pe tabloul diferitelor întreceri WTA. Iar acolo unde acest lucru nu va fi posibil, constănțeanca va fi nevoită să treacă de tururile de calificare pentru a-și face loc pe tablou. Și, odată ajunsă acolo, Halep va avea niște meciuri extrem de dificile, cu adversare din Top 20 aflate pe lista capilor de serie. Înainte, când avea un clasament bun, „Simo“, plasată în urna favoritelor, era ferită de dueluri grele, în primele tururi, mai ales la turneele majore.

Așadar, din cauza stagnării cazului ei de dopaj, Halep a pățit ceea ce a intuit că se va întâmpla, încă din luna mai. Atunci, printr-un comunicat, românca s-a arătat revoltată de perspectiva dispariției din clasamentul WTA. Acum știu că am ratat Australian Open și urmează Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că mi-am pierdut toate punctele și locul în clasament. Nu doar că îmi omoară reputația (n.r. – cei de la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mintale, a scris Halep pe data de 24 mai 2023.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: impact.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite