Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zori de zi: România U 21 pleacă de la Euro, dar Generația de Fier anunță că va avea un cuvânt de spus în fotbalul mondial

După 4-1 cu Croația, 4-2 cu Anglia, 0-0 cu Franța, echipa națională de fotbal U 21, cu arădenii Man și Petre printre protagoniști, pierde cu 2-4 semifinala cu Germania și se întoarce acasă de la Campionatul European din Italia.

De menționat că echipa condusă de pe bancă de Mirel Rădoi a ajuns în premieră în semifinalele unei competiții importante, lucru pe care nici măcar Generația de Aur nu l-a reușit, și obține o calificare meritată la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, acolo unde o echipă de fotbal românească nu a mai fost de 56 de ani.

Zori de zi: România U 21 pleacă de la Euro, dar Generația de Fier anunță că va avea un cuvânt de spus în fotbalul mondial
Comentează 0

Ei sunt eroii României, care în urma meciurilor jucate în preliminarii și acum la Euro, au arătat suporterilor că după noaptea lăsată în urma retragerii Generației de Aur încep să se arate zorii zilei:  portari - Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB); fundaşi -  Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul); mijlocaşi -Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Denis Drăguş (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia); atacanţi - George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB) și Andrei Ivan (Rapid Viena).

A fost doar începutul

După cum spunea cineva, România are o nouă generație care să conteze în fotbal, Generația de Fier.

Băieții conduși de Mirel Rădoi vin acasă cu fruntea sus, după ce au dat piept cu forțele fotbalului european, cu care au jucat de la egal la egal. Au fost net superiori Croației și Angliei, au fost egalii Franței și au fost o repriză peste Germania, campioana europeană en-titre. Au înclinat steagul abia în repriza secundă, pierzând meciul și implicit calificarea în finală în ultimele minute.

Dincolo de rezultate, modul în care s-au comportat pe parcursul competiției, determinarea de care au dat dovadă, modul în care au gestionat de cele mai multe ori momentele dificile din timpul meciurilor, nu a făcut decât să dovedească că oricare dintre cei care au intrat pe teren poate să ridice pretenții pentru a îmbrăca tricoul primei reprezentative. Suntem siguri că o vor face cu mai mult succes decât mulți dintre „seniorii” lui Cosmin Contra.

De altfel, în momentul de față, toate datele arată că Generația de Fier va avea în următorii ani un cuvânt important de spus în fotbalul mondial. Acest turneu final a fost doar începutul. Un început promițător.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite