Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zoltan Lovas – personalitatea lunii Septembrie la Biblioteca Judeţeană arădeană

Zoltan Lovas – personalitatea lunii Septembrie la Biblioteca Judeţeană arădeană
Comentează 0

Absolvent al „Academiei de Teatru şi Film” din Bucureşti, promoţia 1995, actorul Zoltan Lovas s-a născut la Arad, pe data de 7 februarie, în anul 1971.
După absolvirea academiei, o perioadă, a jucat pe scena "Teatrului de Comedie" din Bucureşti, apoi s-a întors acasă, unde a interpretat o mare diversitate de roluri: de la one man -show („Apropo ati chemat pompierii?”), la zeci şi zeci de roluri alături de trupa arădeană, secţia română, dar şi cea maghiară, alături de trupa „Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara” „atacând”, cu lejeritate, „partituri” nuanţate, comedie şi dramă, spectacole de muzică si poezie, („El-Candlelight Soiree”– coproducţie cu Filarmonica de Stat Arad), spectacole de step şi pantomimă, („Gara de vest” de Adrian Horobet), spectacole lectură - („Micul Prinţ” de Saint Exupery); texte clasice sau moderne (W. Shakespeare, Buchner, Nabokov, H. Ibsen, Kafka, Marivaux, A. Miller, T. Muşatescu, Ion Corlan etc.), alături de mari regizori ai României şi europeni: Mihai Măniuţiu, Ştefan Iordănescu, Alexa Visarion, Ioan Ardeal Ieremia, Radu Dinulescu, Stefano De Luca, Alexander Hausvater etc.
Zoli, cum îi place să fie numit de publicul arădean pe care îl iubeşte mult, a fost adesea moderator şi prezentator la televiziunile locale, în emisiuni de divertisment, culinare sau de operă („Proces Verbal” la „Info” Tv Arad, „TeenFest”, „Restaurant TV” la „Info” TV, „Rădăcini şi Tradiţii”-emisiune gastronomică la „Info” TV, concertele de muzică clasică, „Gala de Operă – Open air” )
Postura de prezentator de spectacole, implicarea în proiectele tinerilor arădeni, în şcoli, pe scenele din judeţ sau din Arad, în spaţii nonconvenţionale, i-au adus lui Zoli un apreciabil val de simpatie din partea publicului, acesta aşezându-l, fără tăgadă, în rândul celor mai iubiţi actori arădeni.
Actorul este deţinătorul următoarelor premii:
Cel mai bun actor la Festivalul de Teatru scurt- Oradea, 2001
Premiul de Excelenţă - Consiliului Judeţean Arad, 2005
Premiul pentru cel mai bun actor la Gala "Hop" -Bacău, 2006
Zoltan Lovas a fost  în această săptămână invitat la "Personalităţi arădene", un proiect iniţiat de Biblioteca Judeţenă „Alexandru D. Xenopol” Arad.

C. P.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite