Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Ziua Internaţională a Familiei, în penitenciar”

 ”Ziua Internaţională a Familiei, în penitenciar”
Comentează 0

Ziua Internaţională a Familiei a fost celebrată la data de 15 mai, în acord cu decizia Adunării Generale a ONU adoptată în anul 1993 și este un prilej pentru persoanele private de libertate pentru a promova valorile familiei, pentru a celebra relaţionarea cu membrii familiei.

Având scopul de a sublinia importanța familiilor în societate și de a promova valorile familiei, egalitatea, împărțirea responsabilităților casnice, dragostea, respectul, combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor, copiilor și persoanelor vârstnice, Penitenciarul Arad în colaborare cu Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad-Facultatea de Facultatea de Ştiinţe Ale Educaţiei, Psihologie Şi Asistenţă Socială, reprezentată de doamna prof. univ. dr. Alina BREAZ alături de 6 studente ale faculății și Arhiepiscopia Aradului, reprezentată de pr. Aurel Leonard DOCA, s-a creat un cadru festiv pentru a marca Ziua Internaţională a Familiei, prin derularea unor activităţi speciale – dezbateri la care au participat un număr de 34 deținuți – bărbați, repartizați în regimul închis și un număr de 21 deținuți – bărbați, repartizați în regimul de maximă siguranță aflați în custodia Penitenciarului Arad.  Activitatea s-a realizat prin derularea unor discuții libere/dezbateri, efectuarea de exerciții aplicative, iar la final s-au elaborat eseuri, care au vizat imaginația și creativitatea fiecărui deținut în parte. 

                Participarea la proiectul de activitate „Ziua Internațională a Familiei”, a contribuit la  cunoaşterea tipurilor de familii și a caracteristicilor acestora; demontarea prejudecăţilor privind rolurile fiecăruia în cadrul familiei, conștientizarea și definirea propriul rol în familie și societate, identificarea comportamentelor disfuncţionale la nivelul cuplului şi al familiei, dezvoltarea abilităţilor de relaţionare, activitatea desfășurându-se într-o manieră interactivă, care a permis exprimarea deschisă și autentică a participanților din ambele părți.

 

Comisar șef de poliţie penitenciară

Ionel IOVESCU

Purtător de cuvânt

Penitenciarul Arad

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite