Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Aradului la Pécs 2019

Joi, 26 septembrie a fost Ziua Aradului...la Pécs.  Conform tradiţiei și potrivit programului de colaborare dintre cele două orașe înfrățite, în fiecare toamnă artiştii arădeni pregătesc special pentru această zi un program cultural-artistic deosebit de apreciat de publicul maghiar. Istoria s-a repetat şi anul acesta, astfel că Ziua Aradului a fost marcată aşa cum se cuvine la Pécs.

Ziua Aradului la Pécs 2019
Comentează 0

Evenimentul, devenit tradițional, s-a deschis oficial cu “O sută de cânturi, o sută de ilustraţii”, expoziţie de grafică a artistei Simó Margit, găzduită de Casa Artelor din centrul oraşului.

Delegația arădeană a fost condusă de viceprimarul Aradului, Ionel Bulbuc. Oaspeții arădeni au fost primiți de către primarul orașului Pécs, Páva Zsolt, respectiv de directorul și directorul adjunct al Centrului Cultural Pécs, Kövesi Mária și Pavlovics Attila.

În deschiderea evenimentului primarul oraşului Pécs, Páva Zsolt a ţinut să sublinieze următoarele: “Este îmbucurător faptul că indiferent de schimbările politice, relaţiile de colaborare dintre Arad şi Pécs au rămas la fel de puternice. Dintre cele peste zece parteneriate pe care le avem în prezent, relaţia cu Aradul este cea mai îndelungată”.

În completare, viceprimarul Ionel Bulbuc s-a arătat încrezător că această relaţie de colaborare va continua, indiferent de ce se va întâmpla anul viitor, conducerile ambelor administraţii locale apropiindu-se de finalul mandatelor.

Ca actor, am avut ocazia să vin de mai multe ori la Pécs şi de fiecare dată am făcut-o cu mare plăcere. Nu este vorba numai despre oraşul în sine care este de o frumuseţe aparte, dar şi despre oamenii care-l fac să strălucească în acest fel. Azi însă plăcerea revederii cu Pécs a fost dublată de o emoţie aparte deoarece reprezint pentru prima dată oraşul Arad în calitate de viceprimar.  O frumoasă relaţie de prietenie leagă oraşele noastre. Totul a început în 2013 când a fost încheiat acordul de înfrăţire. Le suntem recunoscători celor care au pus bazele acestei colaborări şi le mulţumim celor care au reuşit în toţi aceşti ani să întreţină şi să dezvolte această relaţie frumoasă, sinceră şi fructuoasă, care iată anul acesta împlineşte 16 ani. Azi, suntem din nou împreună şi sunt sigur că această prietenie va trece proba timpului. Am încredere că acolo unde este sinceritate, longevitatea relaţiei este asigurată!”, a declarat viceprimarul Ionel Bulbuc.

A urmat prezentarea celei de-a patra ediţii a antologiei literare „Cuvinte de legătură/Kötőszavak” care cuprinde lucrări ale unor scriitori arădeni și maghiari. Din Arad a participat scriitorul și jurnalistul Irházi János şi poetul Ioan Matiuţ, redactor la revista “Arca”, revistă de cultură a Uniunii Scriitorilor din Arad.

La sediul Teatrului Universităţii Janus, Teatrul de Cameră „Aradi Kamaraszínház” a prezentat piesa „Frumoasa călătorie a urşilor panda”.

Șirul evenimentelor artistice a fost închis de recitalul trupei arădene „Q Band”. Membrii trupei au făcut show în Piața Széchenyi, publicul cântând şi dansând  până la ultimul acord muzical.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite