Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Zilele Aradului la Tübingen”, un succes!

În perioada 27-30 iunie 2019, timp de patru zile, o delegație a Consiliului Județean Arad a efectuat o vizită la Rottenburg, în districtul german Tübingen, înfrățit cu Județul Arad. Scopul deplasării a fost organizarea unui amplu eveniment de prezentare a județului, intitulat ; Zilele Aradului la Tübingen”. La eveniment au participat și primarii localităților Pecica și Buteni, precum și o importantă delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.​

„Zilele Aradului la Tübingen”, un succes!
Comentează 0

„Am promovat oferta turistică și culturală a județului Arad, elementele de cultură și civilizație arădeană care ne accentuează unicitatea în Europa Centrală”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Proiectul a demarat încă de anul trecut, când Consiliul Județean Arad s-a înfrățit cu districtul Tübingen. „Am dorit să prezentăm partenerilor germani o altă față a României, să oferim imaginea oamenilor harnici, responsabili, dedicați valorilor europene, care trăiesc în județul Arad și, în general, în vestul României. Cultura germană este o parte a culturii arădene. Avem o comunitate puternică de oameni de afaceri germani. Avem școală generală și liceu german. Iar unii dintre cei mai importanți parteneri sociali ai Aradului sunt din Germania”, a completat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Prima parte a Zilelor Aradului la Tübingen a însemnat întâlniri oficiale pentru discutarea unor proiecte, vernisajul unei expoziții de Artă plastică Mihai Takács, cu tablouri despre panorama urbană arădeană (colecția lui Andrei Andó), spectacolul susținut de tânăra arădeancă Sara Gheorghe (atât de impresionantă încât i s-a solicitat să susțină și un al doilea recital în afara programului său), dansurile Ansamblului Păstrătorii Tradiției, din Pecica, dar și contacte la nivel universitar (ale Universității de Vest „Vasile Goldiș”) și administrativ (ale primarilor Petru Antal și Mircea Braiți). La Rottenburg, Aradul a fost „actorul principal” inclusiv al unui festival local, trupele arădene Arthur in Neverland și B-Ton fiind „cap de afiș”. Tot aici a avut loc o expoziție a foto a artiștilor vizuali de la Foto Club Pro Arad, prezentată de vicepreședintele clubului, Călin Andra. „Putem considera că această deplasare a fost un succes, că Aradul s-a prezentat foarte bine, atât pe plan cultural, cât și ca o perspectivă a colaborării administrative, universitare și economice”, a concluzionat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite