Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zi de sărbătoare la Șagu: credincioșii au sărbătorit hramul bisericii

La praznicul Intrării Mântuitorului în Ierusalim, credincioșii Parohiei Ortodoxe Șagu, Protopopiatul Arad, și-au sărbătorit hramul. În dimineața zilei s-a săvârșit Sfânta Liturghie în cadrul căreia s-au împărtășit mulți credincioși.

Zi de sărbătoare la Șagu: credincioșii au sărbătorit hramul bisericii
Comentează 0

Sărbătorirea hramului a continuat în după-amiaza zilei, când s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au slujit mai mulți preoți. Pe lângă preoții din vecinătate, din sobor au mai făcut parte: pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja, decan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, iar delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei a fost PC Părinte dr. Iustin Popovici, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Aradului.  

După terminarea slujbei, părintele decan a rostit un bogat cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a subliniat câteva idei cu privire la perioada în care ne aflăm, precum și la importanța slujbelor care se săvârșesc în timpul Săptămânii celei Mari. De asemenea, le-a vorbit celor prezenți despre menirea omului și despre împlinirea acestuia, care depășește materialitatea, scopul final al fiecăruia fiind îndumnezeirea. A încheiat prin a menționa importanța trăirii comunității într-o comuniune frățească închegată în jurul lui Hristos.

După aceasta, părintele consilier a continuat ideea părintelui decan, cu privire la importanța trăirii în comuniune a membrilor întregii comunități, amintind și de tema centrală pe care o propune Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari). În acest context, l-a felicitat pe părintele paroh pentru activitatea frumoasă pe care o desfășoară în cadrul comunității parohiale și pentru modul în care se implică în viața acesteia. La inițiativa chiarhului arădean, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, părintele consilier i-a oferit doamnei Emilia Brăneț, primarul comunei Șagu, „pentru sprijinul constant oferit Parohiei Șagu și a parohiilor aparținătoare comunei”, un Hrisov de cinstire. De asemenea, i-a oferit acesteia și o icoană diptic, mulțumindu-i, în numele Centrului Eparhial, pentru deschiderea pe care o are în permanență față de comunitățile parohiilor ortodoxe de pe raza comunei pe care o reprezintă.

La final, părintele paroh Marius Ardelean le-a mulțumit preoților pentru prezență, precum și credincioșilor pentru dragostea și implicarea arătate față de activitatea religioasă din localitate.

Pr. Vlad-Sergiu Sandu

Parohia Firiteaz

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite