Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Hramul bisericii din Parohia Hunedoara-Timişană

În după masa zilei de prăznuire a Sfintei Treimi, credincioşii din Parohia Hunedoara-Timişană au sărbătorit unul dintre hramurile bisericii parohiale. Cu acest prilej, un sobor de preoţi din vecinătate, avându-l în frunte pe Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit un Te-Deum de mulţumire.

Hramul bisericii din Parohia Hunedoara-Timişană
Comentează 0

Primul hram al bisericii este ,,Sfântul Mare Mc. Gheorghe”, iar în anul 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei i-a dat şi un al doilea hram, ,,Sfânta Treime”.

După slujba de mulţumire, preoţii şi credincioşii au înconjurat lăcaşul de cult, rostindu-se ectenii speciale la fiecare latură a bisericii.

După aceasta, Părintele Iustin Popovici a rostit un cuvânt de învăţătură despre praznicul de astăzi, care este aşezat în prima zi după întemeierea Bisericii. În această zi de praznic adresăm laude şi cântări duhovniceşti Persoanelor Preasfintei Treimi, deoarece întreaga lucrare liturgică şi sfinţitoare a Bisericii Ortodoxe se săvârşeşte în numele şi spre slava Preasfintei Treimi. De aceea, credincioşii obişnuiesc ca la aceste sărbători să facă procesiuni la ţarini pentru a sfinţi şi culturile, rodul muncii lor. De asemenea, părintele a apreciat în mod deosebit frumoasele activităţi misionar-pastorale şi administrativ-gospodăreşti desfăşurate de Părintele Valentin Goronea, dimpreună cu păstoriţii săi, mai ales în acest an omagial dedicat satului românesc, într-o parohie cu un număr mic de credincioşi.

La final, părintele paroh Valentin Goronea, a adresat cuvinte de mulţumire părintelui consilier, preoţilor slujitori, credincioșilor și tuturor celor prezenţi la această sărbătoare a întregului sat.

Cătălin-Iulian Drăgan

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite