Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zelenski nu lasă bărbații ucraineni să plece din țară. A respins apelul disperat al populației care vrea să scape de război

Volodimir Zelenski e hotărât să continue războiul cu Rusia, deși armata sa are probleme din ce în ce mai mari. Unii bărbați din teritoriul atacat vor să fugă din țară, dar politicianul de la Kiev nu le permite acest lucru.

Zelenski nu lasă bărbații ucraineni să plece din țară. A respins apelul disperat al populației care vrea să scape de război
Comentează 0

Trei luni și jumătate au trecut de când Vladimir Putin a demarat ofensiva militară în teritoriile considerate pro-ruse, din Ucraina. Mulți bărbați din statul controlat de Volodimir Zelenski s-au săturat de conflictele militare și sunt gata să-l lase singur pe oficialul de la Kiev.

Ucrainenii fug din teritoriile periculoase, în alte regiuni. Alții vor să treacă granițele, dar Volodimir Zelenski nu acceptă capitularea. Oficialul de la Kiev a respins deja petiția prin care se cere ridicarea interdicției pentru bărbații din Ucraina cu vârsta între 18 și 60 de ani, de a părăsi teritoriul țării, informează Kyiv Independent.

Bărbații ucraineni, închiși ermetic de Volodimir Zelenski

 

Politicianul care a cerut mai multe arme din Occident a precizat că, în conformitate cu articolul 17 din Constituție, protejarea suveranității Ucrainei este responsabilitate poporului său.

Totodată, în presa internațională se amintește că potrivit articolului 64 din Constituție, se permite limitarea drepturilor și libertăților cetățenilor în timpul legii marțiale, care este în vigoare din data de 24 februarie 2022.

De curând, Volodimir Zelenski s-a plâns că pierde pe câmpul de luptă până la 100 de soldați zi de zi. Între timp, zilnic, zeci de bărbați ucraineni forțează granițele țărilor vecine pentru a scăpa de război și a cere azil politic.

Volodimir Zelenski cere și mai multe arme din Occident

 

În timp ce ucrainenii sunt zdrobiți de armata rusă, birocrații de la Kiev cer Occidentului livrarea de și mai multe arme.

Vadym Skibitsky, adjunct al șefului Serviciilor de Informații Militare din Ucraina, susține că armata teritoriului invadat nu mai are muniție și că se bazează exclusiv pe armamentul livrat din vest, pentru a împiedica Rusia să înainteze.

„Acum este un război de artilerie. Totul depinde acum de ceea ce ne oferă vestul. Ucraina are o piesă de artilerie la 10 până la 15 deținute de armata rusă. Partenerii noștri occidentali ne-au oferit în jur de 10% din ceea ce au”, a transmis oficialul Serviciilor de Informații Militare, potrivit The Guardian.

Totodată, Volodimir Zelenski se plânge că armata rusă continuă să facă prăpăd în Ucraina.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite