Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zboruri spre Paris, Stuttgart, Milano și  București de pe Aeroportul Arad

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, anunţă că vor fi relansate zborurile de linie de pe Aeroportul Arad, care în ultimii ani a avut doar curse charter spre diferite destinaţii turistice. Astfel, compania Blue Air va opera zboruri spre Paris, Stuttgart, Milano, și zilnic spre București.

Zboruri spre Paris, Stuttgart, Milano și  București de pe Aeroportul Arad
Comentează 1

„Compania Blue Air va opera 14 curse către patru rute, în fiecare săptămână, de pe Aeroportul din Arad. Rutele alese de operatorul aerian sunt Arad-Stuttgart (trei curse pe săptămână), Arad-Milano Bergamo (două curse pe săptămână), Arad-Paris Charles de Gaulle (două curse pe săptămână) şi Arad-Bucureşti Otopeni (şapte curse pe săptămână).

Prin contractul pe care îl va semna cu Consiliul Județean, Blue Air se obligă prin contract să opereze aceste curse cel puţin 12 luni de zile de la primul zbor al companiei care va decola de pe Aeroportul Arad, nu mai târziu din noiembrie 2022.

Comisia Europeană a aprobat alocarea unui ajutor de stat de către Consiliul Judeţean Arad către companii de transport aerian care au fost afectate de pandemia de Covid. Milionul de euro nu putea fi încasat de o singură firmă, valoarea maximă a ajutorului pentru fiecare societate în parte fiind de 600.000 de euro. După ce Consiliul Judeţean a anunţat alocarea acestui ajutor,  Blue Air şi-a propus să îl acceseze și va primi 600.000 de euro”, a scris pe Facebook Iustin Cionca, preşedintele CJA.

Ajutor de stat şi investiţii

Vă reamintim că proiectul de hotărâre privind schema de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene de pe Aeroportul Arad a fost aprobat de Consiliul Județean pe 19 aprilie.

„Este un demers necesar pentru a veni în sprijinul operatorilor aerieni și al Aeroportul Internațional Arad. Ne dorim ca prin această măsură să susținem mediul economic, dar și să oferim noi oportunități pentru investiții în economia județului”, a declarat atunci Răzvan Cadar, vicepreședintele CJA.

Conform schemei de ajutor de stat, aprobată în prealabil de către Comisia Europeană, beneficiarii măsurii sunt companiile aeriene care se angajează să opereze zboruri regulate de pe/către Aeroportul Arad și îndeplinesc criteriile de eligibilitate, printre care prezentarea unui plan de afaceri prin care se angajează să opereze zboruri regulate din sau către Aeroportul Arad pentru cel puțin patru destinații, cu o frecvență minimă de 2 ori pe săptămână, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Pe de altă parte, mai trebuie spus că la începutul lunii trecute, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Conformare Aeroport Arad la cerințele operaționale de infrastructură, siguranță și securitate aeroportuare, activități non-economice, în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranță și securitate, care nu implică realizarea de construcții”. CJA cofinanțează acest proiect cu 431.976 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 20.746.565 lei, în perioada imediat următoare, respectiv până la sfârșitul lunii august 2022, urmând să se semneze contractele comerciale cu furnizorii de echipamente.

Foto: Arhiva

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite