Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Workshop pentru pregătirea programului educațional IMPACT”

Comentează 0

În perioada 05.12.2014 - 07.12.2014, la Moneasa, a avut loc activitatea nr. 10 din proiectul ”Învățare Autentică în Mediu Nonformal”, ”Workshop pentru pregătirea programului educațional IMPACT”.

 

Aceasta activitate a avut drept scop dezvoltarea unei  echipe/rețele de profesioniști capabili să realizeze activități nonformale de învățare care să dezvolte elevilor competențe cheie si transversale. Workshopul a oferit cadrul și oportunitatea familiarizării și construirii programului de educație nonformală IMPACT prin  prin interacțiunea celor care vor implementa programul: 30 de facilitatori, 5 psihologi, 3 monitori interni, cu cei care au creat structura acestuia – membri ai echipei de proiect și de implementare, cu alți specialiști care au acordat consultanță de specialitate.

 

Activitățile s-au derulat atât în plen, cât și în echipe, constituite intenționat pe baza unui proiect, a unui efort comun și a unor împărtășiri de bune practici. Problematica abordată a vizat următoarele aspecte ale derulării programului educational: organizarea acestuia: structura programului, status și roluri ale participanților;  definitivarea și validarea instrumentelor realizate în activitatea nr.8: Instrument cadru de proiectare a activităților din cele cinci ateliere; Plan cadru de dezvoltare personală a elevilor; Instrument cadru de evaluare a activităților educaționale din cele cinci ateliere; familiarizarea cu  procedura de monitorizare și evaluare; familiarizarea cu procedura de raportare.

 

Workshop-ul si-a atins scopul, rezultatele acestuia concretizându-se în: definitivarea serviciului educațional tematic cu cinci ateliere, în vederea implementarii programului educațional IMPACT; 30 de facilitatori instruiți  să utilizeze planuri de dezvoltare personală în cadrul programului educațional IMPACT; 30 de facilitatori  instruiți  să utilizeze instrumente de monitorizare și evaluare a activității din ateliere; 30 de facilitatori instruiți  să proiecteze și să aplice programul educațional IMPACT; 5 psihologi instruiți să proiecteze și deruleze activități de consiliere specifice elevilor și părinților; 3 monitori interni instruiți să aplice instrumente de monitorizare și evaluare.

 

 Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa de email : asociatiaedu139480@gmail.com , sau telefonic : 0740305059. Persoana de contact : Șerb Cristina.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite