Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Workshop educativ-preventiv despre includere responsabilă desfășurat la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă din Arad

Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă din Arad a organizat luni un workshop educativ-preventiv despre includere responsabilă. În cadrul workshop-ului educativ-moral s-a promovat o cultură a întâlnirii care să-i facă pe elevi capabili să-și asume propriile responsabilități în viața școlară, personală și a societății.

Workshop educativ-preventiv despre includere responsabilă desfășurat la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă din Arad
Comentează 0

Coordonatorii workshop-ului au fost agent șef Ciprian Tocan (Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității) și agent șef  Marius Groza Marius (Inspectoratul de Poliție Județean Arad), împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Arad (lt. Valentin Bosoncea), ai Arhiepiscopiei Aradului (arhim. Conf. Univ. Teofan Mada, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului), ai Centrului Multifuncțional de Consiliere și Educație - DGASPC Arad (inspector Călin Tiriteu) și Asociației Pro Prietenia (sociologul și criminologul italian Luca Vincenti). Evenimentul educativ-preventiv, organizat în cadrul activităților Comisiei Județene de Monitorizare a Activității Preventive – OMAI 119/2017 și a Programului de Prevenire a Delicvenței Juvenile și a Victimizării Minorilor, s-a bucurat de implicarea și prezența directorului, prof. Olimpia Piroș, precum și a altor cadre didactice. La acest workshop educativ-preventiv a participat și jurnalista Claudia Untaru.

Conferențiarii au subliniat faptul că binele nu vrea să excludă pe nimeni, ci vrea să includă pe toți. Și noi creștinii suntem invitați să folosim același criteriu: bunătatea este acel mod de a acționa, acel mod, cu care încercăm să includem în viața noastră pe ceilalți, evitând să ne închidem în noi înșine și în siguranțele noastre egoisteAcest aspect al bunătății, includerea, se manifestă prin deschiderea largă a brațelor pentru a primi fără a exclude, fără a-i clasifica pe alții pe baza condiției sociale, a limbii, a rasei, a culturii, a religiei: în fața noastră este numai o persoană care trebuie respectată ca ființă umană.

T.M.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite