Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Weekendul de Film de la Cinema ARTA ...

Weekendul de Film de la Cinema ARTA ...
Comentează 0

... a continuat sâmbătă, 19 septembrie, cu filmele româneşti „Toto şi surorile lui”, un documentar semnat Alexander Nanau şi „Bucureşti Nos Stop”, un lung metraj în regia lui Dan Chişu, ambele pelicule având în comun lumea de cartier a Bucureştiului de azi.

Seara s-a încheiat cu „Xenia”, un film în regia lui Panos H. Koutras. Filmul tânărului regizor grec se ambiţionează să radiografieze complexitatea psihologică a vieţii a doi fraţi albanezi, emigranţi într-o  Grecie xenofobă. Peliculă inegală, regizorului nereuşindu-i întotdeauna trecerea din planul realist în cel oniric, de unde şi alunecarea uneori în ridicol.

Să mai amintim că, după proiecţia filmului „Bucureşti Nos Stop”, publicul a avut posibilitatea să poarte un interesant dialog cu actorul Alexandru Papdopol.

Vasile Zărăndan

Duminică, 20 septembrie

Ora 17.00 -      Aferim!, Romania – 2015, cel mai recent film al lui Radu Jude, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, premiat cu Ursul de Argint la Berlinale 2015. Proiecția se va desfășura în prezența unora dintre actori.

Ora 19.00 -      Alyah Dada, Romania – 2015, documentarul Oanei Giurgiu, o istorie bine structurată și documentată a evreilor din România. Povestea istoriei este decupată vizual în stil dadaist ca un tribut adus iniţiatorilor curentului, Tristan Tzara şi Marcel Iancu, doi evrei cu rădăcini în România.

Ora 22.00 -      La Isla Minima (“Mlaștina”), Spania – 2014, al lui Alberto Rodriguez, un film ce a adunat foarte multe premii încă de la lansare: Premiul Scoica de Argint pentru Cel mai bun actor (Javier Gutiérrez) - San Sebastian 2014, Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor principal, Cel mai bun scenariu original - Premiile Goya 2015

Intrarea la toate proiecțiile este gratuită. Evenimentul este organizat de către Centrul Municipal de Cultură în parteneriat cu FilmETC. și 111film.

Galerie foto (45)


Scrie un comentariu

trimite