Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vremea 13 august 2018. Temperaturile ajung la 34 de grade

Luni avem încă o zi frumoasă, dar se mai încălzeşte faţă de duminică. Se ating 34 de grade în vest şi sud-vest, pe unde şi aerul va fi mai greu de respirat.

Vremea 13 august 2018. Temperaturile ajung la 34 de grade
Comentează 0

La munte, spre seară e posibil să mai vină câteva reprize de ploaie.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăganul nu prea zărim norii, temperaturile, peste cele de duminică, ajung la 33 de grade, iar în zona Bărăganului s-ar putea să fie şi disconfort termic.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face foarte cald pe la amiază. Temperaturile cresc puţin, cerul se păstrează curat şi indicele de confort termic poate să atingă pragul critic, de 80 de unităţi.

Se mai încălzeşte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Maximele ajung pe la 32 de grade, o avem soare şi câţiva nori de vreme bună, iar în zonele montane mai pot să apară ceva condiţii de ploaie.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme frumoasă; ploile apar întâmplător şi se face mai cald decât duminică. Prin Maramureş se pot atinge 34 de grade şi atmosferă va fi înnăbuşitoare.

În ţinuturile vestice soarele străluceşte aproape nestingherit şi se încălzeşte simţitor de la o oră la alta. După prânz se vor înregistra 33 - 34 de grade şi aerul va fi greu de respirat iar vântul va avea unele porniri în sudul Banatului.

În Transilvania: atmosfera însorită şi o amiază călduroasă aproape peste tot. Temperaturile urcă spre 31 - 32 de grade în vestul provinciei, iar pe la munte spre seară e posibil să apară o ploaie de scurtă durată.

Şi în Oltenia se încălzeşte foarte tare. Maximele ajung pe la 34 de grade, apare şi disconfortul termic. Şansele de ploaie sunt egale cu zero, dar se înteţeşte vântul. Şi în sudul ţării găsim atmosfera însorită şi temperaturi mai ridicate decât duminică. Se vor înregistra frecvent 32 - 33 de grade, iar zăpuşeala va creşte la orele amiezii.

BUCUREȘTI

În Bucureşti rămânem cu vremea frumoasă, dar se încălzeşte mai tare. Maxima ajunge pe la 33 de grade şi indicele de confort termic poate atinge pragul critic, de 80 de unităţi.

Marți: soare arzător şi foarte cald la orele amiezii, când se vor înregistra 34 de grade, la umbră şi atmosfera va deveni sufocantă. Miercuri, încă o zi călduroasă, cu soare, câţiva nori şi un vânt discrest.

Şi joi se face foarte cald după prânz. Maximă urcă spre 34 de grade - valoare măsurată la umbră, iar vântul devine un pic mai activ. Temperaturile cresc uşor şi pe timpul nopţilor, iar minimă din noaptea de joi spre vineri ajunge la 20 de grade.

LA MUNTE

Luni găsim atmosferă plăcută, temperaturi în uşoară creştere şi averse sporadice la apropierea serii. Marți se mai încălzeşte puţin. O să avem timp frumos şi ceva condiitii de ploaie după-amiaza şi noptea în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor.

Miercuri, vremea devine instabilă şi după-prânz apar înnorări şi averse, ce pot fi consistente şi vor veni cu tunete, fulgere, poate şi grindină. Temparturile scad, în special în masivele din vestul şi nordul ţării.Joi se mai răcoreşte puţin şi apar ploi zgomotoase, în mai multe reprize, în aproape toată zona montană.

LA MARE

Continuă vremea frumoasă şi se face mai cald. Luni avem cer senin, briza plăcută şi până la 30 de grade pe plajă.

Marți va fi la fel: atmosfera însorită şi temperaturi ridicate la orele amiezii. Și miercuri avem condiţii meteo foarte bune, dar se mai încălzeşte puţin. Joi aşteptam vreme călduroasă, cu maxime de peste 30 de grade în majoritatea staţiunilor. Norii vor fi rari, doar vântul va deveni mai insistent.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite