Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vrei să începi diminețile în formă de zile mari? Iată câteva lucruri pe care le poți face

Diminetile sunt acele perioade ale zilei in care majoritatea dintre noi ne simtim lipsiti de energie, chiar daca poate de multe ori ne odihnim suficient de mult.

Vrei să începi diminețile în formă de zile mari? Iată câteva lucruri pe care le poți face
Comentează 0

Chiar daca in general diminetile ar trebui sa reprezinte perioada a zilei in care ar trebui sa ne simtim foarte energici si determinati sa ducem la bun sfarsit diverse sarcini, de putine ori putem spune ca simtim acest lucru. Stilul de viata modern este unul destul de dezechilibrat din mai multe puncte de vedere, mai ales in ceea ce priveste modul in care alegem astazi alimentele dar si modul in care ne odihnim. Este adevarat ca exista o serie de factori care pot avea o influenta majora asupra calitatii somnului si relaxarii, de aceea este absolut esential sa facem toate acele controale de rutina care sa excluda diverse afectiuni care de asemenea pot avea un impact asupra modului in care organismul nostru se odihneste.

In cele mai multe situatii, motivul principal pentru care ne trezim foarte obositi dimineata si pentru care alergam cat mai repede cu putina inspre ceasca salvatoare de cafea se datoreaza faptului ca facem cateva greseli majore in ceea ce priveste stilul de viata. Un consum regulat de alimente bio spre exemplu reprezinta un lucru pe care foarte putini dintre noi il fac si cu toate ca multi dintre noi cunoastem avantajele si beneficiile acestor produse, nu de putine ori ne alimentam tot gresit. Asadar, daca iti doresti sa iti incepi diminetile in forma de zile mari, iata cateva lucruri pe care le poti face in acest sens.

 

Alimenteaza-te cat mai sanatos.

Intre sanatate si calitatea alimentelor pe care le consumam exista o legatura foarte stransa, astfel ca ar trebui ca mai inainte de toate sa incercam sa facem cateva schimbari importante in stilul alimentar. Este adevarat ca de cele mai multe ori ne este mult mai simplu sa alegem produse alimentare nesanatoase in conditiile in care acestea se regasesc la tot pasul. O alimentatie echilibrata ii va furniza organismului toti acesti nutrienti esentiali, astfel ca va putea functiona in mod corespunzator.

 

Adopta un stil de viata cat mai activ.

Chiar daca de multe ori ne este mult mai simplu sa ne aruncam in pat si sa lenevim, acest lucru cu siguranta nu este unul tocmai benefic pentru sanatatea oraganismului nostru. Un stil de viata activ nu presupune neaparat practicarea unui sport, ci pur si simplu putina miscare pe care o putem face fiecare dintre noi zilnic. Acest lucru va duce la consumarea energiei mult mai bine, astfel ca vom putea dormi mult mai eficient, deci ne vom trezi mult mai odihniti in ziua urmatoare.

 

Consuma regulat cafea, dar in cantitati responsabile.

Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi la care putem recurge in momentul in care ne dorim un plus de energie. Cafeaua, mai ales aceasta cafea bio aduce numeroase beneficii organismului, desigur cu mentiunea ca aceasta sa fie consumata in cantitati responsabile (nu mai mult de 3 cesti pe zi).

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite