Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vot secret pentru vicepremierul basarabean: CLM i-a acordat lui Andrei Năstase TITLUL SPECIAL „CREDINȚĂ ȘI UNIRE”

Ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal a fost una extrem de liniștită. De altfel, nici singurul proiect aflat pe ordinea de zi nu a fost de natură să încingă spiritele, fiind vorba despre conferirea TITLULUI SPECIAL „CREDINŢĂ ŞI UNIRE” vicepremierului basarabean.

Vot secret pentru vicepremierul basarabean: CLM i-a acordat lui Andrei Năstase TITLUL SPECIAL „CREDINȚĂ ȘI UNIRE”
Comentează 0

Votul a fost secret, iar rezultatul a fost unul fără emoții pentru inițiatorul proiectului, adică pentru primarul Călin Bibarț. Astfel, cu 18 voturi pentru, adică cu unanimitatea voturilor consilierilor prezenți, lui Andrei Năstase i-a fost conferit TITLUL SPECIAL „CREDINȚĂ ȘI UNIRE”,  „în semn de recunoaştere a eforturilor de intensificare a relaţiilor de parteneriat dintre Municipiul Arad şi spaţiul geo-cultural basarabean, în vederea dezvoltării acestora şi pentru generarea unor proiecte de colaborare instituţională.”

Potrivit reprezentanților Primăriei, titlul a fost decernat având în vedere relațiile speciale al relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură şi tradiţii şi de faptul că autorităţile administraţiei publice locale din cele două ţări s-au angajat să contribuie la întărirea legăturilor de prietenie între comunităţile pe care le reprezintă. „Viceprim-ministrul Republicii Moldova, domnul Adrian Năstase, s-a evidenţiat ca un promotor neobosit al valorilor europene, un susţinător activ al ideii de unitate naţională fiind, în egală măsură şi o personalitate ataşată promovării patrimoniului tangibil şi intangibil românesc. Domnia sa a determinat o intensificare a relaţiilor de parteneriat dintre municipiul și judeţul Arad şi spaţiul geo-cultural basarabean, a susținut o dezvoltare a relaţiilor cu raioane din Republica Moldova şi generarea unor proiecte de colaborare instituţională şi la nivel personal, în care orașul joacă un rol semnificativ”, a arătat primarul Călin Bibarț în propunerea pe care a înaintat-o CLM.

 

 

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite