Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vot final pentru buget

Bugetul intră pe ultima sută de metri, în Parlament! În plen s-a adoptat majorarea deficitului bugetar pentru anul acesta de la 2,55% la 2,76% ca urmare a creşterii alocaţiilor copiilor. Votul final privind bugetul ar urma să fie dat la orele prânzului! Inclusiv Viorica Dăncilă este așteptată la ședință! 

Vot final pentru buget
Comentează 0

Pentru a putea majora deficitului bugetar de la 2.55 la 2.76%, trebuie schimbat actul normativ privind plafoanele, adoptat deja decizional miercuri de Camera Deputaţilor.

Iniţial Parlamentul adoptase, joi în plen reunit, un amendament al deputatului PNL Robert Sighiartău care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani,de la 84 de lei la 150 de lei. Ulterior, după o şedinţă fulger a lui Liviu Dragnea cu grupurile parlamentare ale PSD, partidul a revenit asupra amendamentului, sursa de finanţare pentru majorare fiind asigurată prin creşterea deficitului bugetar.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019. Potrivit proiectului de lege, plafoanele nominale ale cheltuielilor totale pentru bugetul general consolidat pentru anul 2019 este de 335.076,8 milioane lei, din care 102.420,1 milioane lei reprezintă cheltuielile de personal. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite