Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vocea elevilor arădeni

Vocea elevilor arădeni
Comentează 0

Consiliul Județean al Elevilor Arad (prescurtat CJE Arad) este unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean. Acesta luptă pentru a le oferi elevilor vocea și susținerea de care aceștia au nevoie, și pentru a-i îndruma pe calea cea bună. Prin implicarea și comunicarea activă cu elevii din Arad, CJE Arad cultivă o bună înțelegere și comunicare între elevii județului, precum și o bază fundamentală pentru a le oferi acestora resursele necesare pentru a se dezvolta mai apoi pe plan individual.

Cu scopul de a le oferi elevilor arădeni o oportunitate de a crește atât pe plan profesional, cât și individual, Consiliul Județean al Elevilor Arad a organizat recent Sesiunea Județeană de Formare a Elevilor Reprezentanți (prescurtat SJFER). Sesiunea de formare are rolul de a contura și dezvolta elevii reprezentanți arădeni în vederea îndeplinirii în cea mai bună măsură a atribuțiilor care le revin.

SJFER-ul a avut loc atât în sala de conferințe a Universității „Aurel Vlaicu” Arad, cât și în anumite săli de curs din cadrul Colegiului Economic Arad, printre care și sala festivă.

Formatorii acestui eveniment au fost Alumni CJE Arad care au susținut sesiuni de formare pentru următoarele funcții din cadrul Consiliilor Școlare ale Elevilor: președinte, vicepreședinte, secretar executiv, director al departamentului de PR și comunicare și director al departamentului „Avocatul Elevului".

Bineînțeles că suntem onorați de prezența oficialităților arădene, oficialități printre care se numără: președintele Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca; directorul executiv al Direcției Programe din cadrul Consiliului Județean Arad, doamna Gabriela Chiricheu; rectorul Universității „Vasile Goldiș" Arad, doamna prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci; rectorul Universității „Aurel Vlaicu" Arad, doamna Ramona Lile; președintele Ligii Studenților din cadrul Universității „Aurel Vlaicu" Arad, domnul Darius Hevesi; vicepreședintele Ligii Studenților din cadrul Universității „Aurel Vlaicu" Arad, domnișoara Lorena Kis-Kasza; inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă și activități extrașcolare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad, doamna Camelia Moler; inspectorul şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad, domnul Daniel Tocoian și, nu în ultimul rând, deputatul din cadrul Parlamentului României, Comisia pentru învățământ, domnul Adrian Alda.

CJE Arad este condus de către Biroul Executiv. În componența Biroului Executiv, pe perioada mandatului 2022-2023, se regăsesc următorii membrii: președinte, domnul Iustin Băbău; secretar executiv, domnișoara Sara Ungur; vicepreședinte pe plan intern, domnișoara Selin Bakımcı; vicepreședinte pe plan extern, domnișoara Alisa Herbei; vicepreședinte pe proiecte și activități extracuriculare, domnișoara Daiana Orban. Biroul Executiv își propune organizarea a numeroase și diverse proiecte în folosul elevilor. CJE Arad îi încurajează pe aceștia să își exprime ideile și părerile, care sunt mereu bine primite pe email-ul consiliului (arad@consiliulelevilor.ro) sau pe rețelele de socializare ale acestei structuri (Instagram: @cje_arad, Facebook: Consiliul Județean al Elevilor Arad), precum și pe site-ul oficial(www.arad.consiliulelevilor.ro).

 

Articol redactat de Maia Popa,

directoarea departamentului de PR și multimedia din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Arad

(Poze realizate de Sara Neamțu, fotograf voluntar)

 

 

Galerie foto (37)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite