Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vlad Botoş a ajuns celebru în presa naţională: este posesorul unei vile de lux în... Insulele Canare, pe care o închiriază (VIDEO)

Pentru cei care nu au auzit încă de el, Vlad Botoş este un europarlamentar arădean, ales în 2019 pe listele USR, care recent a fost nominalizat de formaţiunea din care face parte că va candida din nou pe un loc eligibil pentru Parlamentul European.

Vlad Botoş a ajuns celebru în presa naţională: este posesorul unei vile de lux în... Insulele Canare, pe care o închiriază (VIDEO)
Comentează 0

Dar ceea ce l-a făcut celebru în presa naţională nu sunt realizările sale de la Bruxelles, nu sunt iniţiativele legislative, ci faptul că a devenit posesorul unei vile de lux în Insulele Canare, pe care o închiriază.

Ce scrie presa

Un europarlamentar care a fost anunțat de partid că-și păstrează locul în forul legislativ european a aplicat pentru a obține fonduri din Planul de Reziliență. Bărbatul spune că soția sa s-a ocupat într-o variantă progresistă a celebrei zicale a lui Marian Oprișan: Mama mea sunt eu. Soția dă vina pe contabilă și niciunul nu cade de acord cu privire la compania care a aplicat sau nu a aplicat pentru a obține fondurile europene. Toată afacerea are loc în mijlocul Oceanului Atlantic, pe o insulă de lux deținută de Regatul Spaniei unde atât europarlamentarul român cât și soția sa au rezidență, scrie lumeapolitica.ro.

Potrivit sursei citate, numele soţiei lui Botoş apare ca proprietar al unui hotel situat în  provincial Las Palmas din Spania.

Pe pagina de internet apar siglele Planului de Reziliență spaniol și cea a Uniunii Europene. La o primă discuție, europarlamentarul este deschis: „Soția mea a aplicat. PNRR-ul spaniol prevede să se acorde bani pentru zona digitală și ea are un PFA în Spania și a aplicat.” „Este un site. Se dau, se acordă pentru PFA-uri pentru zona digitală niște fonduri. Soția mea a aplicat la astea că orice companie nou înființată. S-a aplicat, dar nu s-a decontat.”

Hotelul are o piscină cu jacuzzi încălzit și vedere la Oceanul Atlantic printre pitoreștii palmieri din paradisul exotic al Spaniei. Doamna Lilia Botoș nu acceptă provocarea și se face că nu înțelege întrebarea. „Nu e PNRR e credit pe persoană fizică”.

După mai multe discuții, soția europarlamentarului ajunge să recunoască faptul că există o legătură între stabilimentul de lux operat de ea în Insulele Canare și fondurile Europene pe care soțul le votează la Bruxelles.

Nici politicianul și nici soția sa nu consideră că există vreo problemă morală sau legală cu încasarea de fonduri europene din PNRR-ul spaniol pentru stabilimentul de lux pe care îl au în proprietate în Insulele Canare. În viziunea celor doi ideea aplicației pentru banii rezervați redresării europene a fost dată de o contabilă, mai scrie lumeapolitica.ro.

Jurnaliştii de la PSNews completează informaţiile despre proprietatea lui Botoş din Canare. Aceştia scriu că în 2022 europarlamentarul și-a cumpărat o vilă de peste 200 mp pe insula Lanzarote a Spaniei. Insula Lanzarote, chiar dacă e teritoriu spaniol, este mai aproape de continentul african decât de cel european, fiind cunoscută drept o destinație de lux pentru vacanțe. Astfel, vila cu pricina fost transformată în destinație pentru turismul de lux, având o piscină cu jacuzzi și priveliște spre Oceanul Atlantic.

Antena 3.ro scrie de asemenea despre afacerea lui Botoş, menţionând că statutul de europarlamentar interzice activitățile comerciale.

Pentru mai multe detalii şi VIDEO intraţi AICI.


Scrie un comentariu

trimite