Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vinga a sărbătorit ziua copilului și a avut invitat unul dintre fotbaliștii de aur ai României

Vinga  a sărbătorit ziua copilului și a avut invitat unul dintre fotbaliștii de aur ai României
Comentează 0

Comuna Vinga a luat un avânt major în ultimii ani, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere cultural. Primarul Ioan Negrei din Vinga este unul ditre cei mai gospodari primari pe care îi are județul Arad (și spun asta fără a părtini pe cineva) și care, încă din primul mandat, a reușit să rezolve problemele pe care comuna le avea în trecut și a făcut și o serie de investiții, astfel reușind să plaseze Vinga printre primele comune din județ. Este adevărat că a venit din mediul privat, unde a învățat că fără muncă și seriozitate nu se poate face nimic. Fiecare om trebuie să producă ceva pentru a obține beneficii. Munca în agricultură l-a învățat că trebuie să fie un om echilibrat și cu capul pe umeri. Astăzi, Vinga are multe proiecte realizate și altele în curs de realizare și chiar în această perioadă comuna are investiții de realizat, în valoare de cinci milioane de euro (vezi filmul 2). Cert este că se lucrează tot timpul și astfel, în fiecare an la Vinga apar noi obiective realizate.

Dar comuna nu se dezvoltă doar economic, ci și în domeniul învățămîntului și al culturii s-au făcut pași importanți. Primăria are grijă și investește în cei ce vor fi viitorul comunei, în copilași. Primarul Ioan Negrei nu-i uită niciodată pe cei mici și iată că se fac învestiții și la nivel de școală și grădiniță. Comuna Vinga are peste 900 de copii la școală și grădinițe, astfel că există nevoia de a investi și în viitorul acestor suflețele, în copii. Iată că și de ziua internațională a copilului, primăria, alături de câțiva sponsori și de liceul tehnologic din Vinga, condus de doamna dir. Ivan Nicoleta, au organizat și sprijinit o frumoasă festivitate de 1 iunie, dedicată celor mici. S-au implicat și cadrele didactice, și aici vreau să o amintesc pe doamna Rogojel Naomi, și nu numai și au pregătit un program frumos, care i-a încântat pe părinți și bunici deopotrivă cu dansuri populare și moderne, dar și prin cântecele specifice zilei, dintre care amintim ,,Astăzi e sărbătoare” ,Culorile” sau ,,Chipul meu”. Momentul a fost susținut de copiii de la clasa pregătitoare, clasa a I-a, a II-a ,a III-a și a IV-a, începând cu ora 13.00, coordonați de învățătoarele Dan Marcela, Mosoarcă Adriana, Sas Laura, Dupța Adriana și Lapoczi Ana. Ansamblul de dansuri populare ,,Liliacul” a prezentat jocuri de Sibiu și Banat, coordonați fiind de prof. Lapoczi Ana. Au mai fost interpretate cântece specifice zilei de 1 iunie, care au încântat publicul format din părinți și bunici deopotrivă, prezenți pentru a-și vedea nepoțeii, în ciuda căldurii de peste zi. Aș vrea să amintesc învățătorii coordonatori care s-au implicat în această acțiune alături de copii și anume pe doamnele Incicău Mihaela, Brie Nicoleta, Farcaș Alina, Lazurcă Cristina și Bogojel Naomi, care pune foarte mult suflet și care e foarte iubită de copii, după cum s-a și văzut. Tot în cadrul programului, eleva Nichifor Daniela din clasa a-VII-a a interpretat un cântec la flaut, coordonator fiind doamna prof. Tabuia Sofia, iar trupa ,,Thumbs” au prezentat un dans modern.

Aș vrea să-i amintesc și pe cei care au sponsorizat acest eveniment, fiind vorba de Primăria Vinga, alături de câțiva consilieri locali și nu în ultimul rând, un sponsor care este, bineînțeles, un fiu al satului, domnul Andrei Haibach, administratorul SC Haibach Transporter Srl din Timișoara, precum și alți oameni care au contribuit la realizarea acestui eveniment deosebit de frumos. Copiii au primit înghețată și baloane și au avut acces gratuit la parcul de distracții. ,,Ne gândim la copiii noștri, pentru că ei sunt viitorul comunei, ne gândim la educația lor și la un viitor mai bun pentru ei. În calitate de primar la comunei Vinga,  doresc să mulțumesc învățătorilor care au participat la acest eveniment, să mulțumesc din suflet sponsorilor, pentru sprijinul acordat, precum și celor care s-au implicat în  organizarea și realizarea acestui frumos eveniment dedicat copiilor”, a spus domnul primar Ioan Negrei. A doua parte a sărbătorii a fost dedicată sportului, pentru că primăria Vinga mai are un proiect din care fac parte aproximativ 50 de copii cu vârste cuprinse între 5-13 ani, iar cu ajutorul părinților vor forma o echipă de fotbal puternică, care va reprezenta Vinga și care va participa la turnee în țară, peste câțiva ani.

Astfel, la Vinga a fost prezent unul dintre cei mai renumiți jucători de fotbal ai României, domnul Iosif Rotariu, care le-a povestit copiilor cum a ajuns să joace în echipa de aur a României, acordând fiecărui copil care face parte din proiect un autograf pe mingea primită în dar de la primărie și a oferit copiilor fotografii cu dânsul, din timpul jocului de fotbal. A fost un moment deosebit pentru copii și părinți deopotrivă. ,,Am avut onoarea să-l avem printre noi pe unul dintre jucătorii de fotbal internaționali, care a făcut parte din echipa de aur a României, pe domnul Iosif Rotariu, care a acordat autografe copiilor care fac parte din noul proiect al asociației sportive ,,ATLETICO VINGA”. Din acest proiect fac parte aproximativ 50 de copii cu vârste între 5 și 13 ani , iar cu sprijinul părinților vom reuși să formăm o echipă puternică și să participăm la turnee în țară. De asemenea, salut inițiativa domnului Andrei Hainbach de a iniția acest proiect și de a-l finaliza împreună cu primăria Vinga și, bineînțeles, cu sprijinul părinților, pe care contăm mult. Unul dintre antrenorii de fotbal care deocamdată se ocupă de acești copii este chiar profesorul de sport al liceului din Vinga, respectiv domnul Verșan Ramiro. Iată că dorim ca Vinga se se dezvolte și pe plan cultural și sportiv, devenind o pepinieră a sportului românesc, pe lângă dezvoltarea economică care să aducă o îmbunătățirea a condițiilor de trai pentru cetățenii noștri.” a încheiat domnul primar Ioan Negrei. Le dorim succes și numai bine tuturor !

Galerie foto (675)


Scrie un comentariu

trimite