Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vânătoare de mistreţi la Hălmagiu

Ieri, pe fondul de vânătoare 64 Tisa-Luncşoara A.V.P.S. - GRIZZLY a fost organizată o frumoasă vânătoare la mistreţi  pe valea ,,Iuga" la Tisa (Hălmagiu).

Vânătoare de mistreţi la Hălmagiu
Comentează 4

 

Au participat 18 vânători şi 6 gonaşi îndrumaţi si coordonaţi de domnul Gheorghe Filip, paznicul de vânătoare de pe fond, un om care pune mult suflet, practicând această meserie cu multă pasiune. După ce am ajuns cu toţii pe valea,,Iuga", s-a făcut instructajul vânătorilor, apoi toţi participanţii s-au deplasat la locurile stabilite.
Rând pe rând pe la trecătorile vânatului au fost lăsaţi câte un vânător în ștand, până sus, la ,,Tăul Negru". Deşi nu era îngheţat, vremea a fost bună pentru vânătoare, iar pădurea era îmbrăcată în frumoasă mantie, ce e drept, subţire, a iernii.

Am urcat la pas spre ștranduri fără a face zgomot, iar pe măsura ce urcam zăpada era tot mai mare şi pârâia sub încălţările vânătorilor. Cand am ajuns sus la Tăul Negru, totul era alb imaculat, iar ceaţa şi-a făcut simţită prezenţa peste culmi de padure.

După ce ne-am făcut loc dând la o parte zăpada şi frunzele pentru a nu face zgomot când apare vânatul, am stat liniștiți să ascultăm,însă nici două minute nu au trecut că s-a şi auzit venind turma de mistreţi spre noi ca un tăvălug în zăpadă şi frunze. Veneau, se opreau, ascultau , apoi din nou veneau. Era o turmă de  aproximativ 10-12 mistreţi, trecând prin faţa noastră la câteva zeci de metri. Carabina a tunat spărgând liniştea de cristal a pădurii și punind la pamînt un grăsun, apoi rând pe rând au început să se auda focuri de arme pe culme, în stânga noastră, puţin mai jos, iar jos la pârâu un dubleu , apoi încă un foc mai jos pe pîrîu . Câinii "băteau" pe un vier mare care în cele din urmă a fost împuşcat de un destoinic vânător al locului.

După terminarea goanei, ne-am adunat cu toţii la pârâu adunând vânatul pentru a fi transportat jos în vale la drumul forestier. Deşi nu s-a făcut decât o singură goană, s-au împuşcat 4 mistreţi.

Dupa terminarea vânătorii, cu toţii, vânători şi gonaci ne-am adunat în jurul unui ceaun vânătoresc , pentru a socializa, că până la urmă vânătoarea nu este numai partea cu împuşcatul, ci şi, a lega prietenii, a povesti întîmplări de vînătoare, pentru că atunci când există această legătură între cei ce poartă pe umăr "ţevile” şi în suflet acest frumos sport, se leagă prietenii trainice și se pot numi cu adevărat "ortaci de vânătoare.

Galerie foto (65)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite