Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO. Nouă imigranţi din Bangladesh prinşi la Vama Nădlac


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu diverse bunuri, nouă cetăţeni din Bangladesh, care încercau astfel să iasă ilegal din ţară.

VIDEO. Nouă imigranţi din Bangladesh prinşi la Vama Nădlac
Comentează 0

În data de 14.10.2019, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci, în calitate de şoferi ai unui ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF şi semiremorca Schmitz, ambele înmatriculate în România. Conform documentelor de însoţire, aceştia transportau bunuri diverse, din Turcia cu destinaţia Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în prezenţa unor lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, a fost deschisă  semiremorca mijlocului de transport, iar în interiorul acesteia au fost descoperite ascunse, printre cutiile cu bunuri, nouă persoane de sex masculin.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 40 de ani, posesori de permise de şedere pe teritoriul României. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferii automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii din Bangladesh, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite