Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO | APLICAŢIE online care îți spune dacă sunt cozi în vămile arădene

Pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost realizată o secţiune cu informaţii actualizate din două în două ore privind timpii de aşteptare la frontiere, la intrarea în ţară.

VIDEO | APLICAŢIE online care îți spune dacă sunt cozi în vămile arădene
Comentează 0

A fost creată și o aplicaţie pentru telefoanele mobile, cu informaţii despre situaţia de la punctele de trecere a frontierei - timpi de aşteptare, rute ocolitoare. Astfel, începând de astăzi, aplicaţia este funcţională şi poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă cu acces la internet.

Programul foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps, putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând astfel trasee de culoare verde – acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii sunt între 20 şi 60 de minute şi culoare roşie - unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute.

Cei care folosesc aplicaţia pot avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) a cerut, marţi, demisia ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, pentru modul în care a fost gestionată situaţia de la frontiere, unde s-au format cozi uriaşe, mii de români care muncesc în străinătate întorcându-se acasă de sărbători.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite