Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO | Această ruină din Orășelul Copiilor este un focar de infecție. Părinții sunt revoltați

Gunoaiele și excrementele domnesc într-o clădire ruinată aflată în cel mai central loc de joacă din Arad – Orășelul Copiilor.

VIDEO | Această ruină din Orășelul Copiilor este un focar de infecție. Părinții sunt revoltați
Comentează 0

Părinții care ies în parc pentru a-și supraveghea copiii au descoperit că la marginea spațiului de joacă, lângă fostul cazinou, există un focar de infecție. Este vorba de un imobil abandonat, ruinat, plin de gunoaie. Parcă în acest imobil au fost descărcate deșeurile, pentru că e greu de crezut că s-au adunat atât de multe din ce au aruncat unii trecători. În plus, chiar dacă municipalitatea a instalat două toatele mobile lângă imobilul abandonat, unii aleg să-și facă nevoile între ziduri.

”Este un miros urât când treci pe aici, iar aspectul este foarte neplăcut, și suntem în inima orașului”, spune o mămică.

Reprezentanții municipalității precizează că acest imobil este proprietate privată și nu pot să îl curețe, chiar dacă în jurul clădirii se face curățenie. Proprietarii sunt aceiași care dețin și fostul cazinou, care a ajuns, de asemenea, o ruină.

În toamna anului trecut, ARQ a mai scris despre degradarea Cazinoului. Vorbim despre un monument istoric, deținut de o firmă din București, ai cărei reprezentanți păreau că au intenția să înceapă lucrările de restaurare. Ei au depus la primărie documente și au primit certificat de urbanism, dar până în prezent nu s-a întâmplat nimic vizibil pentru trecători.

În octombrie 2015, reprezentanții primăriei anunțau că se are în vedere achiziția Cazinoului și transformarea clădirii într-un pavilion expozițional, destinație pe care a mai avut-o în istoria sa.

Galerie foto (21)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite