Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vezi unde s-a discutat în Arad despre modificarea vârstei legale de vot de la 18 la 16 ani

Aradul a găzduit o dezbatere extrem de interesantă cu privire la vârsta de la care ar trebui să se acorde dreptul de vot. În ceea ce-i privește pe participanți, trebuie spus că aceștia au fost elevi de liceu.

Vezi unde s-a discutat în Arad despre modificarea vârstei legale de vot de la 18 la 16 ani
Comentează 0

Peste 100 de liceeni au participat la dezbaterea din data de 8 mai 2019, ce a avut loc la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta" din Arad.
Tema dezbaterii: Modificarea vârstei legale de vot de la 18 la 16 ani.

S-au confruntat în idei două echipe PRO și CONTRA fiecare avînd un timp de expunere, iar la final au urmat întrebările din public. Membrii echipelor de concurs au primit ca premii obiecte promoționale și diplome de participare.

Am admirat pasiunea, capacitatea de argumentare, fluența ideilor și prezența cuceritoare a liceenilor, care au reușit să îi convingă pe toți cei prezenți că politica poate fi atractivă și accesibilă generației tinere.  

Le mulțumim echipelor, cadrelor didactice și tuturor tinerilor prezenți pentru contribuția pe care au adus-o pe tot parcursul evenimentului. Cu voi, Europa este mai frumoasă, mai isteață și mai deschisă spre dialog.

Concursul a fost derulat la nivel multiregional de Europe Direct Arad în parteneriat cu Europe Direct Timișoara – Regiunea Vest și Europe Direct Regiunea Centru.

Oana Pârvulescu – Manager proiect

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite