Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veşti bune pentru românii care vor să meargă în concediu la mare. Încă o ţară europeană îşi deschide graniţele pentru turişti

După Marea Britanie, încă o ţară europeană autorizează călătoriile turiştilor din mai multe ţări europene, între care şi România.

Veşti bune pentru românii care vor să meargă în concediu la mare. Încă o ţară europeană îşi deschide graniţele pentru turişti
Comentează 0

Încă o ţară europeană îşi deschide graniţele turiştii cetăţeni europeni care vin din ţări ale Uniunii Europene care au o incidenţă a cazurilor de coronavirus „mai mică de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori”. Este vorba despre Portugalia, iar printre turiştii acceptaţi sunt şi cei veniţi din România. Măsura va intra în vigoare de luni.

Persoanele venind din tari ale Uniunii Europene cu o incidenta a noului coronavirus „sub 500 de cazuri la 100.000 de locuitori” vor putea efectua „toate tipurile de calatorii catre Portugalia, inclusiv cele neesentiale”, a anunţat guvernul portughez intr-un comunicat.

Toti pasagerii cu varsta mai mare de doi ani trebuie insa sa prezinte inainte de imbarcarea in avion un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, companiile aeriene care vor primi pasageri fara test fiind pasibile de amenzi „intre 500 si 2000 de euro de calator”, subliniaza comunicatul citat.

Guvernul Portugaliei menţine restrictiile de calatorie, pentru opt tari, intre care cinci sunt membre ale Uniunii Europene. Persoanele venite din Cipru, Croatia, Lituania, Olanda, Suedia, Africa de Sud, Brazilia si India vor fi nevoite sa stea 14 zile in carantină.

Grecia scapă de lockdown şi dă drumul la sezonul turistic. Anunţul făcut de autorităţile elene!

Grecia scapă de lockdown şi dă drumul la sezonul turistice. Deși se raportează încă o medie de 2.000 de cazuri zilnice de Covid, vaccinările merg bine. Turistii germani au început încă de acum să meargă în staţunile elene.

Grecia scapă de lockdown şi dă drumul la sezonul turistic. Anunţul făcut de autorităţile elene!

Numai pentru țările din „lista verde”, precum Portugalia, regulile nu vor fi asa drastice.

Grecia are încă mai multe restricții. Cu toate acestea, marile schimbări constau în faptul că rezidenții nu mai trebuie să trimită mesaje text către o linie de asistență telefonică de fiecare dată când își părăsesc casele sau merg la cumpărături, circulația este permisă între regiuni, iar pe timp de noapte a fost impusă o limită, acum, între 00:30 și 05 : 00.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite