Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veste bună pentru români! Salariul minim ar putea creşte de la 1 ianuarie 2021

Salariul minim al românilor ar putea crește începând din anul 2021, cu sume între 100 și 150 de lei brut, conform surselor Antena 3.

Veste bună pentru români! Salariul minim ar putea creşte de la 1 ianuarie 2021
Comentează 0

Surse guvernamentale și din rândul sindicatelor au declarat pentru Antena 3 faptul că se fac calcule la Ministerul Muncii pentru a fi aplicate noile majorări. Acestea urmând să fie aplicate din anul 2021. Potrivit surselor, creșterea urmează să fie între 100 și 150 de lei brut.

Citește și: 

Prin urnare, salariul minim net ar putea crește de la 1402 lei la 1430 lei pe lună, adică o creștere între 56 și 84 de lei. În prezent salariul minim este de 1.346 de lei.

România are 5,6 milioane de angajați, iar 26% dintre ei sunt plătiți cu salariul minim.

Veşti excelente pentru toţi pensionarii din România: Pensiile vor crește și anul viitor

Violeta Alexandru a anunţat, sâmbătă, la România TV că o creştere a pensiilor va avea loc şi în 2021. Ministrul Muncii a explicat că urmează să fie făcută o evaluare a încasărilor la buget, în funcţie de care Guvernul va decide cu cât vor creşte pensiile în anul următor.

"Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor creşte şi anul viitor şi în anii viitori. Creşterile pe care le vom face vor fi fundamente pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă", a declarat Violeta Alexandru, în direct la România TV.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite