Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veste bună pentru contribuabili: timp de 90 de zile au scăpat de impozitul specific

Direcția Generală Regională a Finațelor Publice Timișoara care coordonează și activitatea Administrației Județene a Finațelor Publice Arad vine cu o veste bună pentru contribuabili. Cei care ar fi trebuit să plătească impozitul specific au scăpat de acestă obligație timp de 90 de zile.

Veste bună pentru contribuabili: timp de 90 de zile au scăpat de impozitul specific
Comentează 0

„Conform Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr. 99/25 iunie 2020, contribuabilii obligați la plata impozitului specific unor activități potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, pentru anul 2020 nu datorează impozit specific pentru o perioada de 90 de zile calculate de la data intrării in vigoare a acestei Ordonanțe de urgență. Pentru aplicarea acestei prevederi, contribuabilii în cauză recalculează, în mod corespunzător, impozitul specific stabilit potrivit Legii nr. 170/2016, aferent anului 2020, prin împărțirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice şi înmulțirea valorii rezultate cu diferența dintre numărul de 365 de zile calendaristice şi numărul de 90 de zile calendaristice. De asemenea, contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. IX din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 48/9 aprilie 2020 - privind unele măsuri financiar - fiscale, pentru recalcularea impozitului specific anual așa cum s-a menționat mai sus, scad şi perioada în care au întrerupt activitatea, total sau parțial, ca urmare a stării de urgență”, susțin reprezentanții DGRF Timișoara.

Pentru a beneficia de prevederile din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 48/2020, contribuabilii trebuiau să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

            a) au întrerupt activitatea total sau parțial şi dețin certificat pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri;

            b) să nu se afle în insolvență conform informațiilor disponibile pe pagina web a Oficiului National al Registrului Comerțului.

 De menționat că tot prin OUG nr. 99/2020 s-a stabilit că, prin derogare de la art. 8 alin.(1) din Legea nr. 170/2016, declararea şi plata impozitului specific aferent semestrului I al anului 2020, să se efectueze până la data de 25 octombrie 2020 inclusiv.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite