Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vernisaj la Muzeul de artă Arad

Vernisaj la Muzeul de artă Arad
Comentează 0

Expoziţie de artă - GRĂDINA LUI EFREM - Angela Hanc (Arad)

„Expoziția este gândită pentru un spațiu prestabilit, unde aranjarea lucrărilor ține seama de ierarhizarea grădinii paradiziace (împrejmuirea, grădina drepților, Raiul slăviților) al cărei corespondent în spațiul fizic este biserica cu structura sa tripartită (pronaos, naos, altar)” - Adriana Pantazi, muzeograf

Muzeul de Artă Arad/Sala Ovidiu Maitec – (strada  Gh. Popa 2-4, et. 2)

05-29 noiembrie 2015/ Marţi-Duminică: 09.00-17.00

Vernisaj: joi, 05 noiembrie, ora 18.00

Curator: Adriana Pantazi, muzeograf (Muzeul de Artă Arad)

Prezintă: critic de artă Doina Mândru

(Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia)

Complexul Muzeal Arad Vă invită la vernisajul expoziţiei-eveniment GRĂDINA LUI EFREM, care va avea loc joi, 05 noiembrie, ora 18.00, la Muzeul de artă Arad. Vernisajul se va deschide în prezenţa artistei Angela Hanc, expoziţia fiind prezentată de criticul de artă Doina Mândru (Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia).

Curatorul expoziţiei este Adriana Pantazi, muzeograf la Muzeul de Artă Arad.

Expoziţia poate fi vizitată până în 29 noiembrie a.c.

 

Aflată la a doua expoziție în Muzeul de Artă (Iconografii, octombrie 2012), Angela Hanc propune de astă dată un demers de atelier dezvoltat din interpretarea picturală a unui scrieri patristice din secolul IV.

Grădina lui Efrem. Transcrieri picturale după Imnele Raiului de Sfântul Efrem Sirianul este o selecție de imagini-cheie ordonate narativ pe baza textului-suport.

Expoziția este gândită pentru un spațiu prestabilit, unde aranjarea lucrărilor ține seama de ierarhizarea grădinii paradiziace (împrejmuirea, grădina drepților, Raiul slăviților) al cărei corespondent în spațiul fizic este biserica cu structura sa tripartită (pronaos, naos, altar).

Demersul iconografic alternează o pictură de inspirație religioasă, marcată de principiile realizării icoanei, unde artista a inserat text citat sau propriu-i gând, cu studii care rețin elemente arhitectonice ori impresii de moment asupra diferitelor flori și plante. Dincolo de impactul vizual imediat, transpunerea viziunii literare în construcție picturală îndeamnă la exerciții de imaginație centrate pe conceptul abstract de Rai.

Departamentul de Relaţii Publice a

Complexului Muzeal Arad

 

           

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite