Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vei fi şocat când vei afla câte bacterii periculoase se ascund în buretele tău de vase! Cum poţi să opreşti răspândirea lor

Te-ai gândit vreodată înainte să te apuci să speli vasele că buretele tău este un adevărat focar de infecţie? Ei bine, dacă nu este unul nou, este bine să ştii că în el se ascund o mulţime de bacterii care sunt periculoase pentru sănătate.

Vei fi şocat când vei afla câte bacterii periculoase se ascund în buretele tău de vase! Cum poţi să opreşti răspândirea lor
Comentează 0

Peste 90% dintre bureții de vase folosiți în casă conțin o concentrație mare de bacterii, conform unor statistici realizate în Marea Britanie, iar situaţia este alarmantă pentru că aceştia chiar reprezintă o ameninţare serioară pentru sănătate.

Experții britanci de la Global Hygoene Council au descoperit că peste 85% dintre persoane nu spăla buretele de vase la o temperatură suficient de mare pentru a distruge bacteriile, potrivit site-ului secretele.com.

După cum a demonstrat cercetarea lor, bureții de vase conțin de peste 6 ori mai multe bacterii decât mânerele ușii din baie, care sunt considerate o sursă majoră de boli și infecții. 

Bureții reprezintă mediul ideal de dezvoltare a bacteriilor, pentru că sunt mereu uzi, fiind extrem de favorabil pentru dezvoltarea acestora. Ba mai mult decât atât, cercetarea a evidențiat că aproximativ 90% din bureții de vase conțin un bilion de bacterii, 60% dintre ei conțin periculoasă.

Escherichia coli și 25% au o concentrație mare de Pseudomonas spp, relaţionată cu infecțiile de ochi și de piele.

Dacă vrei să previi riscurile de îmbolnăvire pe care le au bureții de vase, pe care îi folosești zilnic, urmărește ţine cont de câteva sfaturi utile:

1. După fiecare spălare, clateste bine buretele cu apa fierbinte, iar la fiecare două zile, spăla-l cu detergent antibacterial.

2. Schimbă buretele de vase la fiecare două săptămâni. 

3. Poți folosi același burete de vase pentru mai mult timp dacă îl fierbi sau îl speli la temperaturi înalte. De asemenea, îl poți spală și în mașina de spălat vase. 

4. Pentru a curăţa diferite locuri din bucătărie (masă, mobilă etc), folosește șervețele antibacteriene în loc de buretele de vase.

sursa: antenastars.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite