Vremea Romania, Arad 17°C

Stiri Arad

Văsoaia - sărbătoarea Fiii satului

După ce a avut loc Ruga de la Păiușeni și Sărbătoarea Codrenilor de pe Valea Hurezului de la Chisindia, iată că a venit vremea și celor plecați din satul Văsoaia să se reîntoarcă în locurile copilăriei, ACASĂ LA VĂSOAIA la sărbătoarea „FII SATULUI”.

Văsoaia - sărbătoarea Fiii satului
Comentează 1

Bucuria reîntoarcerii acasă printre cei dragi, ori la casa părintească a fost mare în sufletele multora, mai ales a celor plecați departe unde fiecare și-a făut un rost în viață, însă departe de ulița copilăriei, că așa e viața.

Văsoaia este un sat mic așezat într-un cadru natural deosebit, un loc unde verdele și liniștea domnesc, ca sat de vacanță fiind ideal pentru că de vreo doi ani Văsoaia este legată de Chisindia prin drum asfaltat.

Despre sărbătoarea de la Văsoaie se spune că ar fi fost cea mai veche serbare câmpenescă din județul Arad. Anul acesta „Fii satului de la Văsoaia”  a adunat aproximativ 400 de participanți din satele vecine, Păiușeni, Chisindia, Buteni și bineînțeles, fii ai satului Văsoaia.

Ce nu au știut invitații a fost că urmau să aibă parte de o frumoasă surpriză, sosind în mijlocul lor fără să știe nimeni, Înalt Prea Sfințitul Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, cu un sobor de preoți, ce au binecuvântat locul și mulțimea la această sărbătoare, de altfel fiind pentru prima dată când ajunge la Văsoaia.

Programul artistic a fost asigurat de ansamblul de dansuri “Druscelele” din Bîrsa și „Pădureanca” din Chisindia, petrecerea a ținut până după lăsarea serii.

Primarul comunei, Ionel Pașca, mulțumește pentru participare Înalt Prea Sfințitului Timotei Seviciu, cât și soborului de preoți pentru onoarea dea fi în mijlocul Văsonanilor și pentru binecuvântarea dată.

De asemenea mulțumește tuturor celor prezenți la Văsoaia la Sărbătoarea Fii Satului.

(Ziarul online www.arq.ro mulțumește domnișoarei Ioana Lef pentru imaginile trimise de la sărbătoare).

Galerie foto (158)

Scrie un comentariu

trimite