Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vărădia de Mureş, printre zonele cu cele mai scăzute temperaturi din România; care au fost minimele la Gurahonţ, Chişineu-Criş, Şiria şi Arad

Un nou val de frig a lovit România, temperaturile coborând mult sub pragul de îngheţ în majoritatea zonelor ţării.

Dacă în urmă cu două săptămâni în oraşul Chişineu-Criş s-a înregistrat cea mai mică temperatură din judeţ, mai precis – 17,5 grade Celsius, ceea ce a situat Aradul pe harta celor mai scăzute temperaturi din ţară, în noaptea care tocmai a trecut a venit rândul Vărădiei de Mureş să se laude cu cea mai mică temperatură din judeţ şi printre cele mai scăzute din România.

Vărădia de Mureş, printre zonele cu cele mai scăzute temperaturi din România; care au fost minimele la Gurahonţ, Chişineu-Criş, Şiria şi Arad
Comentează 0

Potrivit Meteo România, site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, temperatura minimă înregistrată în intervalul ora 18-6 la Vărădia de Mureş a fost de -18,8 grade Celsius. În acelaşi interval, la Gurahonţ au fost -16,7 grade, la Chişineu-Criş au fost înregistrate – 15,1 grade, la Arad temperatura a coborât până la  -13 grade, în timp ce staţia meteo de la Şiria a înregistrat „doar” – 8,6 grade. Asta, în condiţiile în care vorbim despre o noapte în care temperaturile au coborât până la -25,7, la Întorsura Buzăului.

Ce ne aşteaptă

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Banat, în următoarele zile se va încălzi, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 5...6 grade, iar minimele -3...-1 grad. Apoi, din 29 ianuarie și până în 6 februarie, media maximelor termice va avea variații între 3 și 7 grade, iar a minimelor între -4 și 0 grade.

Temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie – 4 februarie.

Conform aceleiaşi surse, în Crişana, se va încălzi între 26 și 28 ianuarie, astfel că maximele termice vor atinge în medie 3...5 grade, în timp ce minimele vor fi de -3...-1 grad. Din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză (6 februarie) media maximelor termice va avea variații între 2 și 5 grade și a minimelor între -6 și -1 grad. Temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie – 3 februarie.

Sursa foto: playtech.ro şi meteoromania.ro

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite