Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câte dosare de zădărnicire a combaterii bolilor mai sunt în lucru la parchetele arădene; ce s-a întâmplat cu o parte dintre acestea

După cum vă informam, după declararea stării de urgență, procurorii arădeni au deschis o serie de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și alte infracțiuni conexe. De menționat că o parte dintre dosarele deschise persoanelor care au încălcat diverse prevederi legale pentru combaterea răspândirii coronavirusului au fost deja clasate.

Câte dosare de zădărnicire a combaterii bolilor mai sunt în lucru la parchetele arădene; ce s-a întâmplat cu o parte dintre acestea
Comentează 1

Potrivit celor declarate de Roxana Tarcea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, unde au fost centralizate acest tip de dosare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad sunt în lucru 16 dosare. „Pe lângă zădărnicirea combaterii bolilor sunt cercetate fapte precum fals în declarații, abuz în serviciu, fals intelectual. Avem persoane cercetate că au declarat la punctele de trecere a frontierei că vin din altă țară decât cea din care veneau de fapt pentru a evita să supuse unor măsuri restrictive. De asemenea, persoane care aveau interdicție să iasă din casă au fost surprinse la volan, sub influența alcoolului, astfel încât sunt cercetate și pentru aceste fapte”, a declarat Roxana Tarcea. Trebuie spus că până în momentul de față niciun dosar nu a fost trimis în judecată, iar trei dintre ele au fost clasate, în timp ce parchetele din județ au clasat patru dosare.

Roxana Tarcea mai susține că la Lipova sunt în lucru trei dosare, fiind cercetate persoane care deși trebuiau să stea în izolare au fost depistate plimbându-se pe străzi. Tot pentru zădărnicirea combaterii bolilor sunt în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu alte două dosare, în timp ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț cercetează patru arabi pentru părăsirea centrului de carantină. De menționat că procurorii de la Chișineu-Criș au clasat cele două dosare pe care le aveau în lucru.

„În toate dosarele care sunt în lucru se efectuează cercetări”, a ținut să precizeze în încheiere Roxana Tarcea.

Foto: bzi.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite