Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vaccinarea ÎN MASĂ în România ar putea începe în aprilie. Ce seruri vor fi disponibile în etapa a treia

Medicul Valeriu Ghorghiță a anunțat, vineri, că etapa a treia a vaccinării populației va începe, cel mai probabil, după jumătatea lunii aprilie. 

Vaccinarea ÎN MASĂ în România ar putea începe în aprilie. Ce seruri vor fi disponibile în etapa a treia
Comentează 0

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că programările se vor putea face începând cu luna martie, iar serurile care vor fi administrate sunt cele de la Pfizer și AstraZeneca. 

”Într-un an de pandemie aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, raportate desigur, iar, în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare, astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000 sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă. Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a declarat Gheorghiţă la un post TV. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare a reiterat că încep să se vadă efectele imunizării.

”În ultimele patru săptămâni s-a observat o scădere continuă, progresivă, a numărului de cazuri confirmate, media săptămânală atingând în cea de-a patra săptămână, o scădere cu 87%. Această scădere înregistrată în rândul persoanelor din sistemul sanitar, vaccinate, este de cel puţin de două ori mai mare decât în rândul populaţiei generale în condiţiile în care vorbim de un nivel similar de expunere. Chiar dacă la nivel naţional am avut un număr mai mic de cazuri de persoane diagnosticate, aceste cazuri, în marea lor majoritate, merg tot la spital”, a mai spus Gheorghiță.

Până în prezent, conform CNCAV, în țara noastră au fost administrate 1.318.355 de doze (începând cu 27 decembrie 2020), unui număr de 771.239 de persoane dintre care: 224.124 de persoane vaccinate cu o doză, iar 547.116 - şi cu doza a doua.
De la începutul imunizării, s-au înregistrat 3.744 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Dintre acestea, 620 sunt reacţii de tip local, iar 3.124 reacţii generale.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite