Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vacanță perfectă la munte cu cei mici: Sfaturi utile pentru momente memorabile

Vacanță perfectă la munte cu cei mici:  Sfaturi utile pentru momente memorabile
Comentează 0

Nu de putine ori avem tendinta sa privim sezonul rece ca pe un impediment in fata calatoriilor si a momentelor petrecute in natura alaturi de familie. In realitate insa, iarna este un anotimp unic, din care distractia nu lipseste absolut deloc daca organizam totul ca la carte. Calatoriile la munte devin in acest sezon o obisnuinta pentru multe familii, pentru ca natura cu frumusetile, dar si activitatile ce pot fi desfsurate aici sunt “reteta” unei vacante reusite. Pentru multi parinti, prima calatorie cu cel mic la munte, poate imbraca destul de usor forma unei reale provocari si este absolut firesc avand in vedere ca este o situatie cu care nu s-au mai intalnit pana acum.

Oricat de complicate ar putea parea lurcrurile intr-o prima instanta, cu siguranta nu iti vei dori sa il lasi pe micut la bunici, cand muntele ofera atat de multe oportunitati de distractie, chiar si pentru cei mici. Pentru ca intelegem perfect nelinistea pe care este posibil sa o resimti vis a vis de o asemenea calatorie, am pregatit pentru tine cateva sfaturi ce iti pot fi de ajutor.

Cauta din timp destinatia potrivita

O calatorie la munte in sezonul rece necesita in mod cert o planificare foarte bine pusa la punct. Cu atat mai mult daca in ecuatie intra si cel mic, care are cateva nevoie speciale. Astfel, intr-o prima etapa iti recomandam sa cauti o destinatie care sa iti fie pe plac. Spre exemplu, in aceasta perioada vei gasi in mod cert oferte deosebite pentru Sinaia, Poiana Brasov, Transfagarasan, precum si pentru o multime de alte destinatii. Pentru a face totul mult mai simplu, poti alege sa colaborezi cu o agentie de turism, care iti va pune la dispozitie toate detaliile de care ai nevoie.

Alcatuieste bagajele cu cateva zile inainte

Lasatul bagajelor pe ultima clipa este o situati destul de comuna si motivul pentru care de multe ori uitam acasa diferite lucruri importante. Daca le vei alcatui cu cateva zile inainte, un mic inventar inainte de plecare te va ajuta sa inlaturi complet riscul de a uita ceva esential acasa. Avand in vedere ca il ai si pe cel mic cu tine, va trebui sa te pregatesti sa adaugi in genti si diferite jucarii de nelipsit, pe care micutul va refuza sa le lase acasa. Asadar, va trebui sa optimizezi foarte bine spatiul din bagaje, avand in vedere ca mai mult de jumatate din spatiul disponibil, vor fi hainutele si lucrurile celui mic.

Masina personala, mijlocul de transport ideal

Dat fiind faptul ca vorbim despre munte si optiunile in materie de mijloace de transport sunt destul de limitate, masina ramane fara indoiala mijlocul de transport ideal. Daca ar fi sa alegem cateva motive pentru care consideram masina un mijloc de transport ideal, acelea ar fi: flexibilitatea programului, spatiu suficient pentru cel mic, dar si mai mult spatiu pentru bagaje.

Lasa acasa probleme si gandurile mai putin pozitive

Tot scopul unei calatori este acela de a te relaxa si de a crea amintiri de neuitat alaturi de cei apropiati sufletului tau. Astfel, este mai mult decat recomandat ca in bagaj sa nu adaugi si probleme cotidiene si gandurile negative, care nu au ce cauta in peisajul unei vacante la munte.


Scrie un comentariu

trimite