Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

“Vacanță activă”

“Vacanță activă”
Comentează 0

Gest impresionant al unui grup de copii proveniți din casele de tip familial  din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Aflați pentru o săptămână la Arad, în cadrul programului organizat special pentru ei “Vacanță activă”,  aceștia s-au oferit voluntar să facă mici bucurii câtorva familii nevoiașe din municipiul Arad. Mai exact, ei au ajutat la sortarea pe categorii de vârstă a mai multor cutii cu haine, jucării și rechizite școlare, donate DGASPC de arădenii cu suflet mare, după care au însoțit asistenții sociali din cadrul instituției noastre la mai multe adrese din oraș, unde au împărțit ajutoarele celor cu situație financiară precară.

Frecvent, la sediul instituției noastre, vin arădeni care, în semn de solidaritate cu semenii lor aflați în risc de marginalizare socială, donează articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente și jucării pentru sărmani. Acestea sunt preluate, sortate și distribuite mai departe familiilor sărace din județul nostru de specialiștii din cadrul Serviciului pentru prevenirea marginalizării sociale, trafic, migraţie şi repatrieri din cadrul DGASPC Arad.

Hainele și jucăriile ajunse astăzi la câteva familii sărace din orașul nostru au fost primite cu bucurie de acestea, mai ales că, în majoritatea cresc și sunt educați și câte 4-5 copii, pentru care părinții lor trebuie să facă mari eforturi pentru a le asigura un trai decent.

“Pentru cei 8 copii provenind din sistemul de protecție rezidențială, gestul de a se implica în această mini-campanie umanitară a reprezentat foarte mult pentru că au avut prilejul de a trăi bucuria carității și a dăruirii pentru o cauză nobilă. Ei au putut să întindă o mână de ajutor semenilor lor și să vadă bucuria zugrăvită pe fețele copiilor din aceste familii „ a declarat Erika Stark, director general DGASPC Arad.

Pentru a fi răsplătiți pentru implicarea lor, copiii au vizitat Ștrandul Neptun, unde au petrecut câteva ore de distracție și voie bună în incinta bazei de agrement.

DGASPC Arad mulțumește pe această cale  SC RECONS SA pentru că în perioada estivală a facilitat accesul gratuit a peste 100 de beneficiari la bazinele din incinta ștrandului tuturor grupurilor de copii cuprinși în programul „Vacanță  activă”.

Erika Stark

Director general

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite