Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

I-am CIURUIT la baraj: UTA – Gloria Buzău 5-1, iar Bătrâna Doamnă Rămâne în Superligă (FOTO)

UTA rămâne în Superliga, după ce s-a impus în această seară categoric în barajul pentru menţinere/retrogradare disputat în faţa Gloriei Buzău.

Partida găzduită de Arena Francisc Neuman s-a desfăşurat cu casa închisă, miile de suporteri purtându-şi favoriţii spre victorie.

Deşi jocul arădenilor nu a prea mers în prima repriză, Bătrâna Doamnă nu ne-a dat însă emoţii, intrând la pauză cu un avantaj de 1-0. Pentru repriza secundă Mircea Rednic face câteva schimbări care îi ies, de remarcat fiind introducerea lui Paul Anton care a schimbat la faţă jocul gazdelor.

I-am CIURUIT la baraj: UTA – Gloria Buzău 5-1, iar Bătrâna Doamnă Rămâne în Superligă (FOTO)
Comentează 1

Deşi UTA începe ceva mai bine partida, aruncându-se încă de la început peste adversar, prima ocazie a meciului o au elevii lui Adrian Mihalcea, în minutul 4. Oteliţă execută o lovitură liberă, dar Iacob este la post, anticipează unde va ajunge balonul şi scoate de sub transversală. UTA deschide însă scorul în minutul 15, prin Postolachi.  Ubbink execută o lovitură de colţ, basarabeanul sare la cap, câștigă prim-planul de lângă Wirtowski și trimite mingea în plasă. Jocul continuă fără ca vreuna dintre echipe să rupă gura târgului, dar în ceea ce-i priveşte pe jucătorii Bătrânei Doamne se vede totuşi că vin de Liga 1. În minutul 39, Keşeru se află şi el în faţa golului, primește în careu o minge care i se potriveşte mănuşă însă nu reuşeşte să nimerească cadrul porţii.

Repriza secundă începe cum nu se poate mai bine pentru Bătrâna Doamnă. Paul Anton execută un corner trimiţând scurt până la Rareş Pop care îi pasează înapoi, fostul dinamovist trimite pentru Hoxhallari, acesta trage de la 22 de metri, Chindriș intră pe traiectoria balonului şi singur în careu face 2-0. În minutul 56, Gloria Buzău are şi ea o ocazie prin Marku, dar UTA este cea care înscrie prin Chindriş.  Anton centrează, iar fundaşul Bătrânei Doamne loveşte cu capul pe spate şi face 3-0. Era minutul 64. Vine însă şi minutul 69, iar oaspeţii reduc din handicap dintr-o lovitură liberă executată de Vali Alexandru. Minutul 80 aduce însă golul de 4-1. Portarul Rusu îi pasează din greşeală lui Stahl care foarte altruist îl angajează pe Postolachi rămas cu poarta goală în faţă, iar basarabeanul îndeplineşte o simplă formalitate. Astfel, văzându-se cu sacii-n căruţă, Mircea Rednic trimite pe teren un debutant crescut la Arad, Iurasciuc înlocuindu-l pe Batha. În minutul 84, Negoescu se află şi el în faţa golului, dar cel care avea să marcheze pentru 5-1 avea să fie Otele, nigerianul care a semnat cu CFR.  Aly Abeid îi pasează, iar Otele ţinteşte poarta din 20 de metri şi înscrie.

Ei au fost „actorii” de astăzi

 Dar să vedem în cele ce urmează cum au arătat cele două echipe trimise pe teren de antrenorii Mircea Rednic, respectiv Adrian Mihalcea.

UTA: Iacob – Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Batha (Iurasciuc), Rareş Pop (Negoescu), Ubbink (P. Anton), Roger Jr. (Stahl), Postolachi – Keşeru (Otele). Rezerve: Kucher – Iurasciuc, Dobrescu, Stahl, Anton, Otele, Barbosa, Isac,  Negoescu.

Gloria Buzău: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez, Trebotic (I. Fulop) – Dudu (P. Gaitan), Greu (V. Alexandru), Blejdea (Marku) – Boiciuc. Rezerve: Stoian – V. Alexandru, Marku, I. Fulop, P. Gaitan, D. Lazăr, Șuteu, Uțiu.

Partida a fost condusă la centru de Radu Petrescu, ajutat la cele două tuşe de Mircea Grigoriu şi Imre-Laszlo Bucsi, rezervă fiind Rareș Vidican, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Marcel Bîrsan şi Stelian Slabu. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Octavian Șovre (arbitraj) şi Felix Grigore (joc).

La final, nu putem să nu remarcăm faptul că aducerea lui Mircea Rednic la Arad a fost o decizie deosebit de inspirată, Puriul arătând până acum meci de meci că este ANTRENOR.

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (41)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite